Afbeelding
Piet Trapman

Waarddammers soepel naar winst

19 november 2023 om 19:58 Sport Deel je nieuws

Wat gespannen werd de wedstrijd in de nationale hhofdklasse tegen HDC tegemoetgezien, maar de hoofdmacht van De Waarddammers werkte het duel zaterdagmiddag in Haarlem onverwacht soepel af. Met een onbedreigde 12-8 zege en een gedeelde koppositie op zak keerde het tiental huiswaarts.


Voor de Alblasserwaarders zetten Arie vande Weteringh, Thijs Verboon, Peter Hartog en Shammy Kasnadi bij elkaar 8 punten op het scorebord. Daar werden door remises van Rik Verboon, Anton Kosior, Peter de Hek en Wim Kalis nog 4 punten aan toegevoegd. Wim Verschoor en Jeroen Schakel moesten de punten in Noord-Holland achterlaten. 


Het tweede team vocht in Oudenbosch een thriller uit met De Variant. Inzet was een plaats in het linker rijtje van de eerste klasse. Het leverde nederlagen op voor Kees Brandwijk, Ad de Hek en Niels Verboon. Normaal kun je het als achttal met 3 nullen achter je oren wel schudden, maar Fred Roedolph, Job Arts, Ernst de Heer en Martin Nederlof bogen de stand om naar een 8-6 voorsprong, waarna remise voor Joop Roedolph voldoende was om de Alblasserwaardse zege veilig te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie