,,Het feest voor het vijftigjarig bestaan wordt volgend jaar gevierd", laat Corné Tromp, voorzitter LTC de Merwede weten.
,,Het feest voor het vijftigjarig bestaan wordt volgend jaar gevierd", laat Corné Tromp, voorzitter LTC de Merwede weten. Esther Coumans

LTC de Merwede bestaat vijftig jaar: ‘We plakken er graag nog vijftig jaar achteraan’

13 mei 2021 om 11:40 Tennis

HARDINXVELD-GIESSENDAM 20 april 1971, op deze dag is LTC de Merwede opgericht en dat betekent dat ze dit jaar hun vijftigjarig jubileum vieren. ,,Dat is helaas nog een jaar uitgesteld”, geeft voorzitter Corné Tromp aan.

door Esther Coumans

De voorzitter van De Hardinxveldse tennisvereniging vertelt dat ze vorig jaar net wilden beginnen met de plannen voor het feest van 2021. Helaas gooide corona roet in het eten. ,,We wachten het gewoon af”, laat Corné Tromp weten. ,,We hadden genoeg ideeën om het vijftigjarig bestaan groots te vieren. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, lacht hij. ,,We gaan er gewoon voor zorgen dat we volgend jaar een mooi feest kunnen geven.”

Op de muur in het clubhuis van LTC is een tijdbalk te zien, van de oprichting van de club in 1971 tot en met heden. Erop te lezen is onder andere dat tien jaar geleden een groot feest was bij de vereniging met het veertigjarig bestaan met muziek en een barbecue. Ook staat er te lezen dat in 1973 Arie Peele lid werd van de tennisvereniging. ,,Hij tennist nog steeds”, geeft Tromp aan. ,,Dat geeft maar aan dat tennis voor alle leeftijden is.”

Alleen tijdens de eerste lockdown vorig jaar waren de banen van LTC de Merwede gesloten. ,,In mei mocht er weer getennist worden, met restricties en sindsdien zijn we gelukkig geopend gebleven. Tennis is een van de weinig sporten die gewoon door kon gaan. Wel steeds met aanpassingen, maar we konden spelen. Ook al kunnen veel activiteiten niet plaatsvinden, toch zorgen we ervoor dat op gepaste wijze iedereen zoveel en plezierig mogelijk kan tennissen.”

Dit jaar is het derde jaar dat Tromp voorzitter is van de vereniging. ,,Vroeger zat ik op voetbal en sinds twaalf jaar speel ik tennis. Nadat ik eerst penningmeester hier ben geweest, vervul ik nu voor het derde jaar het voorzitterschap.” Tromp zegt zich bij de vereniging echt op zijn plek te voelen. ,,Het is een toegankelijkegastvrije vereniging. Er hangt een ontspannen sfeer en het is echt een prettige club.”

De tennisvereniging heeft sinds vorig jaar de stijgende lijn van leden te pakken. ,,We zitten nu op ongeveer 300 leden”, vertelt de voorzitter trots. Ook komende zomer staan er weer kennismakingsacties voor nieuwe leden op het programma. Hij geeft ook aan dat de vereniging door de jaren heen een stuk zichtbaarder is geworden. ,,De club heeft zich met diverse activiteiten voor het goede doel, scholen, bedrijven en andere sportverenigingen de afgelopen jaren laten zien en neemt een belangrijke plek in Hardinxveld in.”

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers en ook LTC de Merwede is blij met alle vrijwilligers die ze hebben. ,,Er is echt veel bereidheid van mensen om te komen helpen. Zo zijn er onder andere mensen die het park onderhouden, anderen die het gebouw schoonmaken en er is een groepje vrijwilligers dat zich bezighoudt met het werven van leden, te veel om op te noemen. Je merkt gewoon dat ze elkaar stimuleren om te helpen en dat is heel erg fijn.”

De toekomst ziet de voorzitter gunstig in. ,,We willen graag doorbouwen met waar we mee bezig zijn, waarbij de komende jaren verduurzaming van het park en renovatie van de tennisbanen een uitdaging zijn. En we willen zorgen dat mensen het leuk blijven vinden hier. En natuurlijk hebben we volgend jaar een feestje in het verschiet. We plakken er graag nog vijftig jaar achteraan. Wij zijn wel een vereniging die van een feestje houdt”, besluit Tromp lachend.

Info: www.ltcdemerwede.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
advertentie
advertentie