Danny van den Bout en Robin de Kok in duel met De Alblas
Danny van den Bout en Robin de Kok in duel met De Alblas Teus Stam

Hardinxveld boekt moeizame thuisoverwinning op De Alblas

Voetbal Deel je nieuws

Hardinxveld heeft in de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop een moeizame thuisoverwinning geboekt op De Alblas. De bevrijdende 3-2 in de slotfase leverde de ploeg van trainer Richard den Ouden al wel de zevende winstpartij in successie op. Tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst nam Hardinxveld twee maal de leiding, maar knokte het stugge De Alblas zich steeds weer terug. Dat resteerde in een spannende slotfase waarin Hardinxveld bleef aandringen en forceerde daarmee alsnog de winnende treffer aan de eigen Sluisweg.

Als derde op de ranglijst nam Hardinxveld direct het initiatief in de thuiswedstrijd tegen De Alblas, dat de voorlaatste plaats bezette. In de eerste minuut werd al een inzet van Richard Zwakhals kort voor het doel geblokt en daarna spatte een hard schot van Lex de Gier op de vuisten van Alblasdoelman Rene de Ruiter. Na ruim een kwartier nam Hardinxveld de leiding toen Vincent van Lopik doorzette vanaf de zijkant en zijn schot in eerste instantie gekeerd werd door de doelman, maar uit de rebound Johan Woltman de 1-0 aantekende. Een paar minuten later kreeg Alblasspits Richard v.d. Berg de bal vrij voor het doel aangespeeld en had geen moeite om de gelijkmaker binnen te prikken. De strijd op het zware veld was weer helemaal open en op slag van rust sloeg de WSB brigade weer toe. Uit een strakke voorzet van Richard Zwakhals bepaalde Lex de Gier kort voor het doel de ruststand op 2-1.
Direct na de pauze kreeg Johan Woltman een uitgelezen kans om verder afstand te nemen van de gasten, maar stuitte op de Alblasdoelman. Aan de andere kant moest Hardinxvelddoelman Marc Koning gestrekt naar de hoek op een venijnig schot van de bezoekers. Met lange ballen probeerde De Alblas zich onder de druk uit te spelen en viel de gelijkmaker toen Stefan Bakker een vallende bal bij de paal binnen tikte. Een kwartier voor tijd leek Hardinxveld opnieuw op voorsprong te komen, maar ging een streep door de treffer van Lex de Gier na een omstreden vlagsignaal dat arbiter de Gans overnam. Met een spannende slotfase voerde Hardinxveld het tempo op om de drie punten alsnog aan de Sluisweg te houden. In de 88e minuut leverde dat de winnende treffer op, toen Vincent van Lopik als verdediger de bal doorkopte en Robin de Kok Lex de Gier aanspeelde, die uit de draai de voor Hardinxveld de bevrijdende 3-2 binnen schoot. Daarmee boekte Hardinxveld een zwaar bevochten overwinning en blijft derde op de ranglijst achter de ook winnende koplopers SVW en Alblasserdam.
Komende zaterdag 14 december gaat Hardinxveld in de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij de nummer tien van de ranglijst, de aanvang in Lekkerkerk is om 14.30 uur.   
 

Aftrap voor Hardinxveld tegen De Alblas
Sander de Boon op de hielen gezeten door De Alblas
Aanvoerder Vincent van Lopik aan de bal tegen De Alblas
Adi Jogic in duel aan de zijlijn tegen De Alblas
advertentie
advertentie