Johan Woltman in duel met sv Capelle
Johan Woltman in duel met sv Capelle Teus Stam

Hardinxveld met monsterscore door naar volgende bekerronde

20 september 2021 om 08:58 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld gaat met een monsterscore in de bekerpoule door naar de volgende knockoutfase van de districtsbeker. In het derde bekerduel van afgelopen zaterdag werd het ook in de derde klasse uitkomende sv Capelle met maar liefst 8-0 verslagen.

De bezoekers uit Sprang-Capelle boden in het eerste kwartier aan de Sluisweg nog wel tegenstand, maar kwamen er na de eerste treffer van Hardinxveld eigenlijk niet meer aan te pas. Uit een voorzet van de op links doorgebroken Lex de Gier opende Aldo Taglasacchi de score. Even later was het Jesper Buist die op rechts doorkwam en opnieuw was Aldo Tagliasacchi voor het doel de afmaker van de 2-0. Na een half uur was het weer raak toen Aldo Tagliasacchi de aangever was en Lex de Gier beheerst de 3-0 binnen schoof. Op slag van rust bediende Collin de Kok Lex de Gier die ook de 4-0 binnen prikte.

In de tweede helft was de weerstand van sv Capelle helemaal gebroken en verdubbelde de ploeg van trainer Richard den Ouden de score. Met een prachtig doelpunt in de bovenhoek werd het 5-0 toen Lex de Gier een voorzet van Jesper Buist uit de lucht ineens op de slof nam. Met zijn vierde treffer schoot Lex de Gier ook de 6-0 binnen de palen. In de slotfase liep Hardinxveld nog verder uit. Johan Woltman schoot diagonaal in de verre hoek de 7-0 binnen en tot slot schoot Aron Eijkelboom de 8-0 in de kruising. Met de imponerende doelcijfers van zeventien voor en nul tegen uit drie duels stroomt Hardinxveld als poulewinnaar door naar de knockoutfase van de districtsbeker, die gespeeld gaat worden medio november.

Dit resultaat geeft volop vertrouwen voor de competitie die zaterdag 25 september start en waarin Hardinxveld begint met een thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.    


 

Doelpuntenmaker Lex de Gier aan de bal tegen sv Capelle
Jesper Buist ontwijkt een sliding van sv Capelle
Johan Woltman jaagt op de bal
Danny van den Bout aan de bal tegen sv Capelle
Hardinxveld-SV Capelle
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie