Jesper Buist in duel met Groot-Ammers
Jesper Buist in duel met Groot-Ammers Teus Stam

Hardinxveld onderuit in openingsduel van de competitie

26 september 2021 om 21:31 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In het openingsduel van de competitie is Hardinxveld op eigen veld tegen Groot Ammers met 0-2 onderuit gegaan. Dat goede resultaten in de voorbereiding geen garantie bieden voor een succesvol begin van de competitie werd daarmee pijnlijk duidelijk voor de ploeg van trainer Richard den Ouden.

Al in de beginfase liet Hardinxveld de beste kans van de wedstrijd liggen toen na een vloeiende combinatie Johan Woltman vrij kon uithalen, maar over de kruising mikte. Toch was het Groot Ammers dat halverwege de eerste helft de score opende toen de bal van de achterlijn werd teruggelegd en Ricky Eijkelenboom de 0-1 binnen schoot. Ondanks het veldoverwicht van Hardinxveld in de eerste helft ontbrak het aan zuiverheid om gevaarlijk voor het doel te worden. Door een makkelijk gegeven penalty voor blokkeren in de zestien leverde dat Groot Ammers kort na de rust een buitenkans op. Daaruit tilde Ricky Eijkelenboom met zijn tweede treffer de stand naar 0-2.

AANSLUITINGSTREFFER Hardinxveld nam meer risico om de druk op te voeren, maar door balverlies kreeg Groot Ammers een mogelijkheid om uit te breken waarop Hardinxveld doelman Sidney Batenburg redding bracht. Hardinxveld lukte het niet echt om in de compacte Groot Ammers defensie een opening te creëren. Met zijn rushes probeerde Danny van den Bout nog een aansluitingstreffer te forceren. Uit een fraaie schietkans schoot hij voorlangs het doel en ook Adi Jogic schoot na een overstap net naast. Groot-Ammers kwam nauwelijks in de problemen onder de druk van Hardinxveld en ook hoge ballen naar voren waren een prooi voor de gasten. Ook de laatste koppoging van aanvoerder Vincent van Lopik net binnen de paal grabbelde de Groot-Ammers doelman weg. Daarmee bleef het bij een 0-2 verlies en was Hardinxveld een illusie armer en de blijdschap bij de bezoekers groot.

Komende zaterdag 2 oktober moet Hardinxveld zich zien te revancheren op bezoek bij sv Meerkerk, dat in de eerste wedstrijd een overwinning boekte bij Streefkerk.      

 

Jesper Buist (21) aan de bal tegen Groot-Ammers
Hardinxveld en Groot-Ammers in onderling duel
Jesper Buist (21) speelt de bal tegen Groot-Ammers
advertentie
advertentie