Lex de Gier en Adi Jogic in duel met Dubbeldam
Lex de Gier en Adi Jogic in duel met Dubbeldam Teus Stam

Hardinxveld laat dure punten liggen

Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft in de strijd om de bovenste plaatsen dure punten laten liggen, door in de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. In een teleurstellend duel nam Hardinxveld door een opleving van Robin Peursem nog wel de leiding in de eerste helft. Ook dat hielp de ploeg van trainer Richard den Ouden niet om beter in de wedstrijd te komen en zag een kwartier voor tijd Dubbeldam zelfs langszij komen.

Midweeks had Hardinxveld het inhaalduel uit bij Lekkerkerk niet af kunnen maken. Na 66 minuten bij de stand van 3-3 en een penalty voor Hardinxveld was de arbiter de verbale reacties van de thuisploeg beu en besloot het duel definitief te staken. Deze wedstrijd zal dus nog uitgespeeld moeten worden, met vanaf dat moment een man minder voor Lekkerkerk en een strafschop voor Hardinxveld.

In het thuisduel van zaterdag tegen Dubbeldam maakte Hardinxveld de opgebloeide verwachtingen niet waar. Na een kwart wedstrijd was de eerste echte doelpoging wel gelijk raak, toen Robin Peursem uit het niets de bal ineens op de slof nam. Met een fraaie boog viel de 1-0 voor Hardinxveld over de doelman precies onder de lat binnen. Hardinxveld was wel vaker aan de bal, maar dat leverde weinig op. Zo bleef het tot de pauze bij de 1-0 voor Hardinxveld en ook in de tweede helft werd het er niet beter op. Na een langdurige blessure kwam Robin de Boon als invaller in de ploeg en werden ook Aldo Tagliasacchi en Collin de Kok als wissels ingebracht. Hardinxveld kreeg echter geen tijd om zich opnieuw te formeren. Het was Dubbeldam dat toesloeg, door uit een hoekschop de 1-1 binnen te werken. Vrijwel direct leek Hardinxveld dat weer recht te zetten door een kopbal van Collin de Kok, die achter de lijn uit het doel werd gewerkt. De scheidsrechter op afstand kon daar echter niet in meegaan. Hardinxveld probeerde met een slotoffensief de winnende alsnog binnen te krijgen. Een vrije schietkans van Danny van den Bout vloog over het doel, een vrije trap van Collin de Kok bokste de Dubbeldamdoelman weg. Daarmee bleef het bij de 1-1 als eindstand en vierden de lager geklasseerde gasten dat als een overwinning. Hardinxveld verloor door dit resultaat twee punten in de strijd bovenin ten opzichte van De Alblas en Alblasserdam, die hun wedstrijd wel wonnen.

Zaterdag 30 april wacht Hardinxveld zo een cruciale uitwedstrijd tegen naaste concurrent Alblasserdam.


 

Jesper Buist en Lex de Gier in duel met Dubbeldam
Lex de Gier in duel, met Pieter Kroon op de achtergrond
Jesper Buist in duel met Dubbeldam
advertentie
advertentie