Hardinxveld-Ameide
Hardinxveld-Ameide Richard van Hoek

Hardinxveld in overtal ten onder in thuiswedstrijd tegen Ameide

Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld is als titelkandidaat ondanks een man meer in de tweede helft lelijk ten onder gegaan in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Ameide. Met twee punten uit de laatste drie wedstrijden tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst heeft de ploeg van trainer Richard den Ouden de ambities niet waar kunnen maken.

Midweeks speelde Hardinxveld het restant uit van de gestaakte wedstrijd bij Lekkerkerk. Met nog 23 minuten te spelen mocht Hardinxveld tegen tien man beginnen met een strafschop. Bij de eerdere stand van 3-3 pareerde de thuisdoelman de elfmetertrap van Robin Peursem. In een chaotisch offensief lukte het Hardinxveld niet om die stand in de korte tijd alsnog van het bord te krijgen, ondanks dat ook de doelman van Lekkerkerk nog uit het veld werd gezonden.

Hardinxveld leek zich zaterdag in de opening van de thuiswedstrijd tegen Ameide te revancheren voor dat teleurstellende resultaat. Binnen enkele minuten trok Johan Woltman de bal gevaarlijk voor het doel van Ameide en liet Hardinxveldspits Robin Peursem de open kans liggen. Even later opende Hardinxveld wel de score. Op aangeven van Robin de Kok kapte broer Collin de Kok zich vrij en schoot diagonaal de 1-0 binnen. Een tegenvaller was daarna het al vroeg geblesseerd uitvallen van verdediger Christian Verschoor. Halverwege de eerste helft wisten de bezoekers terug te komen in de wedstrijd door uit een voorzet de 1-1 binnen te koppen. Op slag van rust kwamen de bezoekers met tien man te staan nadat Ameide wel zwaar gestraft werd voor duw en trekwerk in een duel met Lex de Gier.    
Ook bij deze gelegenheid hielp het overtal Hardinxveld niet om beter in de wedstrijd te komen. De Ameidedoelman hield zijn ploeg in de wedstrijd met reddingen op schoten van Robin Peursem en Robin de Kok. Met een spitsenwissel waarbij Aldo Tagliasacchi niet naast maar in plaats van Robin Peursem werd gebracht, kreeg Hardinxveld de fysiek sterke verdediging van Ameide niet echt aan het wankelen. Met veel combinatiespel tegen een soort handbalverdediging die Ameide optrok, wist Hardinxveld ook geen opening meer te vinden. Daarmee eindigde het duel in een voor Hardinxveld uitermate teleurstellende 1-2 nederlaag en kon Ameide in de strijd om handhaving kostbare punten bijschrijven.

Nadat Hardinxveld midweeks op dinsdag 10 mei thuis speelt tegen middenmoter Dilettant, wacht Hardinxveld komende zaterdag 14 mei de uitwedstrijd tegen DFC in Dordrecht.

Lex de Gier jaagt op de bal tegen Ameide
Collin de Kok (8) in duel met Ameide
Jesper Buist (21) aan de bal tegen Ameide
Spelers van Hardinxveld en Ameide wachten de bal af
Jesper Buist aan de bal tegen Ameide
advertentie