Hardinxveld-Drechtstreek
Hardinxveld-Drechtstreek Richard van Hoek

Hardinxveld toont veerkracht in bekerduel tegen Drechtstreek

12 september 2022 om 12:24 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld boekte zaterdag in de tweede wedstrijd van de bekerpoule een 4-3 overwinning op competitiegenoot Drechtstreek. De ploeg van trainer Theo de Boon toonde veerkracht door in het duel achterstanden van respectievelijk 0-2 en 2-3 om te buigen.

Na twee minuten kwam Hardinxveld al op achterstand toen een voorzet over de verdediging bij de tweede paal door Drechtstreek werd binnen geschoten. Ook al vroeg in de wedstrijd raakte de net herstelde Danny van den Bout opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Jesper Buist. De gasten uit Papendrecht lieten het initiatief aan Hardinxveld en profiteerden na een klein half uur van balverlies. Met een fraai afstandsschot in de kruising werd het 0-2. Hardinxveld toonde daarna gevaar met een schot van Aldo Tagliasacchi net over het doel. Een diepe pass op Lex de Gier leverde wel de aansluitingstreffer op, met een schijnbeweging passeerde hij de doelman en schoof 1-2 binnen. De mee opgekomen aanvoerder Vincent van Lopik joeg de aanval verder aan en dat leverde op slag van rust de gelijkmaker op, toen Aldo Tagliasacchi de 2-2 over de Drechtstreekdoelman liftte.

Hardinxveld leek in de tweede helft door te pakken maar door een uiterst dubieuze strafschop liep dat anders. De overigens prima leidende scheidsrechter van Dalen zag in een bloktackle van Jesper Buist vol op de bal een penalty, waaruit Drechtstreek 2-3 aantekende. Na een knappe redding van doelman Marc Koning was Aldo Tagliasacchi aan de andere kant de Drechtstreekverdediging te slim af en schoof beheerst de 3-3 binnen. Met nog een kwart wedstrijd te gaan lag de wedstrijd weer helemaal open. De invallers Levi Suiker en Adi Jogic gaven verder impuls aan de aanval en de beloning daarvoor kreeg Hardinxveld kort voor het einde. Lex de Gier zag de opening op Aldo Tagliasacchi en die schoot diagonaal met zijn derde treffer de winnende 4-3 voor Hardinxveld binnen.

Zaterdag 17 september speelt Hardinxveld in de bekerpoule de uitwedstrijd tegen GSC/ODS, dat al twee nederlagen leed. Tot slot staat opnieuw in Dordrecht op dinsdagavond 20 september nog de tweede helft van de afgebroken bekerwedstrijd bij DFC op het programma, bij een tussenstand van 0-2 voor Hardinxveld. Met deze thuiswinst op Drechtstreek heeft Hardinxveld al wel een grote stap gezet richting de poulewinst om verder te bekeren.