Pieter Kroon en Collin de Kok jagen namens Hardinxveld op balbezit tegen Lekkerkerk Teus Stam

Hardinxveld start de competitie met overwinning op Lekkerkerk

25 september 2022 om 13:48 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld is zaterdag de competitie prima gestart met een 3-1 thuisoverwinning op Lekkerkerk. In moeilijke omstandigheden door de stromende regen werd het een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die voor de winst streden aan de Sluisweg. De ploeg van trainer Theo de Boon had weliswaar het betere van het spel, maar wist pas een kwartier voor tijd het verschil maken.

De eerste echte kans in de wedstrijd was voor Lekkerkerk na balverlies in de Hardinxveldse verdediging, waarbij doelman Marc Koning redding bracht op het schot van de gasten. Toen even later Collin de Kok in het strafschopgebied van de gasten werd neergelegd leverde dat Hardinxveld een strafschop op. De Lekkerkerkdoelman stopte de penalty van Aldo Tagliasacchi. Na een kopbal van Robin de Boon, die Lekkerkerk net voor de lijn wegwerkte was het halverwege de eerste helft wel raak. Uit een voorzet van de debuterende jeugdspeler Owen Muller kopte Aldo Tagliasacchi op de lat en die revancheerde zich wel door de rebound binnen te tikken.

Met de 1-0 voor Hardinxveld bij de pauze probeerde Lekkerkerk in het tweede deel terug te komen met een afstandsschot dat via de vingertoppen van Marc Koning op de lat spatte. Aan de andere kant nam de Lekkerkerkdoelman een hard schot van Aldo Tagliasacchi op de vuisten. Na een uur spelen profiteerde Lekkerkerk van Hardinxvelds balverlies in de opbouw en schoot in de verre hoek de gelijkmaker binnen. Met een spitsenwissel kwam Robin Peursem in de ploeg en voerde Hardinxveld het offensief op. Uit een vrije trap van Robin de Kok en een pegel van broer Collin de Kok op de paal was Hardinxveld gevaarlijk. In het laatste kwartier maakte het tandem Johan Woltman en Robin Peursem het in de score helemaal af. Met een bal op maat lanceerde Johan Woltman Robin Peursem in de diepte, die heel beheerst de 2-1 langs de doelman binnen schoof.

Dat Lekkerkerk opnieuw probeerde terug te knokken leverde een spannende slotfase op en dat bood Hardinxveld meer ruimte. In de blessuretijd die de goed leidende scheidsrechter Vink bijtrok besliste Hardinxveld de wedstrijd definitief. Robin Peursem stak de Lekkerkerkse helft over en bediende de mee opgekomen Johan Woltman, die zijn uitstekende optreden nog meer glans gaf met de 3-1. Daarmee kreeg Hardinxveld aan het slot de verdiende beloning voor het eerste competitieoptreden tegen een tegenstander die zich niet gemakkelijk gewonnen gaf.

Zaterdag 1 oktober staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen Arkel op het programma, dat ook goed startte met ruime winst bij HSSC’61.