Hardinxveldverdediger Jesper Buist in duel met Schoonhoven
Hardinxveldverdediger Jesper Buist in duel met Schoonhoven Teus Stam

Hardinxveld lijdt bij Schoonhoven vierde verlies op rij

21 november 2022 om 09:09 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft in de uitwedstrijd bij Schoonhoven voor de vierde maal op rij verlies geleden. Dit in schril contract met de start van de competitie, waarin de ploeg van trainer Theo de Boon viermaal achtereen tot winst kwam. Na een goed begin in Schoonhoven nam Hardinxveld met 0-1 de leiding. Het uitvallen even later van Robin de Kok met een zware knieblessure bleek echter het breekpunt in deze wedstrijd, die resulteerde in 3-1 verlies.

Hardinxveld startte in Schoonhoven met een punt voorsprong op de ranglijst. De eerste kans was voor Robin Peursem, die een voorzet van Lex de Gier in handen van de doelman liep. Na ruim 20 minuten spelen nam Hardinxveld volgens het spelbeeld wel de leiding. Uit een vrije trap lanceerde Robin de Kok op links Lex de Gier, die diagonaal in de verre hoek de 0-1 scoorde. Een tegenslag diende zich even later aan, toen Robin de Kok in een onschuldige spelsituatie een naar het zich liet aanzien zware knieblessure opliep. Robin de Boon kwam als vervanger in de ploeg. Met een tackle op de rand van de zestien werd Robin Bezemer ongestraft een kans ontnomen en passeerde Robin Peursem wel zijn tegenstander maar niet de Schoonhovendoelman. In de slotfase van de eerste helft sloeg Schoonhoven uit de tegenaanval wel toe. Een vrije schietkans die doelman Marc Koning in eerste instantie pareerde werd in de rebound wel binnen geschoten: 1-1. Bij het uitverdedigen schoof Hardinxveld vanaf de achterlijn de bal in de voeten bij een tegenstander, die strak uithaalde voor de 2-1 kort voor de rust.

In de tweede helft was het initiatief weer aan Hardinxveld, dat moeite had met de opbouw en moest oppassen voor de counters van Schoonhoven. Als aanvallers werden Aldo Tagliasacchi en Adi Jogic in de ploeg gebracht. Dat leverde nog meer druk op, maar de bal viel niet goed om de mogelijkheden echt uit te spelen. Schoonhoven kreeg meer ruimte en werd gevaarlijker in de omschakeling met een kopbal over de kruising en een schot op de lat. Hardinxveld probeerde in de slotfase nog wat te forceren, maar meer dan een wegens buitenspel afgekeurde goal leverde dat niet op. In blessuretijd maakte Schoonhoven definitief een eind aan de Hardinxveldse illusies, door er nog 3-1 van te maken. Daarmee incasseerde Hardinxveld een gevoelige nederlaag, dat nu na viermaal winst en viermaal verlies op rij is afgezakt naar de middenmoot in de competitie.

Zaterdag 26 november staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen het lager geplaatste HSSC’61 op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.