OKK'70 Heren 1 sluit het competitieseizoen gezellig af
OKK'70 Heren 1 sluit het competitieseizoen gezellig af Kathy's

OKK’70 H1 uit Hardinxveld-Giessendam sluit competitie af met winst

15 april 2024 om 09:23 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De mannen van OKK’70 hebben in een wedstrijd zonder enig belang de competitie afgesloten met een voor dit seizoen unieke uitslag: 3-2 winst. Dat lijkt spannender dan het is, in de praktijk was het in alle sets in een vroeg stadium duidelijk wie er op weg was naar setwinst.

In de week voorafgaand was er de nodige voorpret, omdat het reeds veilig gestelde kampioenschap het mogelijk maakte te experimenteren met de opstelling. In deel één  werd er echter gestart met alle spelers op hun eigen positie, om duidelijk te maken waarom de Hardinxvelders de terechte nummer één van de competitie zijn. Het spel oogde dan ook direct degelijk en bij vlagen zelfs zeer goed. De gretigheid won het van het ongemak van de hoge zaaltemperatuur. Serverend werd de passlinie van de thuisploeg flink onder druk gezet en dat leverde hen de nodige problemen op. Daar waar men wel tot een goede aanval wist te komen was het de OKK’70 verdediging die onder leiding van de in blakende vorm verkerende Stan den Ouden de aandacht op zichzelf wist te vestigen. Soms met het nodige kunst- en vliegwerk, maar op basis van inzet werden een aantal ‘onmogelijke’ ballen van de grond geveegd. Al met al een set zoals het een kampioen betaamt: 15-25.

In deel twee wisselden een aantal spelers van positie; zo ruilden o.a. aanvoerder Martijn de Bruijn van positie met zijn broer Michel, waarmee Martijn de spelverdelerspositie voor zijn rekening nam. Ook de passopstelling kreeg een totaal ander gezicht, en dat bleek flink wennen voor de Hardinxvelders. Uiteraard probeerden Flits zoveel mogelijk te profiteren van de moeite die OKK’70 had met de gewijzigde opstelling en met name serverend werd er flink bijgeschakeld. Het was dan ook niet heel vreemd dat de stand via 25-16 gelijk getrokken werd.

Met veel minder alternatieve posities in het veld werd deel drie aangevangen met de intentie het beeld weer om te keren in Hardinxvelds voordeel. Uitzondering was de op de passer/loper geposteerde Dennis van der Waal die in deel 1 zijn waarde als diagonaal weer eens had aangetoond, maar nu liet zien meer in zijn mars te hebben dan dat. Onder andere dankzij zijn goede passing kon er weer naar hartenlust aangevallen worden. Zo overtuigend als in deel 1 werd het niet, maar zonder al te veel problemen kwam er weer een OKK’70 voorsprong op het bord: 19-25.

In deel vier waren de bezoekers het toch weer even kwijt; met name de passing stond zwaar onder druk en het lukte maar moeizaam om onder die druk uit te komen. Een waanzinnige actie van libero Stan, die een bal vanuit een naastgelegen veld terug wist te halen nadat deze via de OKK’70 blokkering ver buiten bereik van de verdediging leek terecht te gaan komen, zorgde nog even voor een opleving, maar het mocht niet baten: 25-18.

Voor het eerst dit seizoen diende de Hardinxvelders een vijfde set te spelen om een winnaar aan te wijzen. Er werd teruggegrepen op de opstelling van de eerste set en wederom bleek dat zonder al te diep te hoeven gaan een winnende formule te zijn: 9-15.

Komende week zal de ploeg het even wat rustiger aan doen, maar vanaf volgende week zal het vizier op volledig richting de bekerfinale van 11 mei gaan.. Aanvang is 15.30 uur in sporthal De Basis te Sliedrecht.

advertentie
advertentie