Raïsa Schoon wordt geïnterviewd bij Ziggo Sport. Foto uit het archief.
Raïsa Schoon wordt geïnterviewd bij Ziggo Sport. Foto uit het archief. Ziggo Sport

Tweede nederlaag voor beachvolleyduo Stam en Schoon

26 juli 2021 om 16:44 Volleybal

TOKIO (ANP) Beachvolleybalsters Katja Stam en de Werkendamse Raïsa Schoon hebben ook in hun tweede olympische wedstrijd een nederlaag geleden. Het Nederlandse duo verloor in twee sets van het Zwitserse duo Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré met 20-22 18-21.

In de eerste set verspeelde het Nederlandse team vijf setpoints op 20-15. In de tweede set behielden de Zwitserse vrouwen, die regerend Europees kampioen zijn, steeds een kleine voorsprong. Ondanks twee verliespartijen kunnen Schoon en Stam zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Daartoe moeten ze woensdag het Duitse koppel Karla Borger en Julia Sude verslaan.

De eerste wedstrijd verloor Nederland van het Canadese koppel Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 16-21 14-21. Dat was geen schande, want de tegenstanders zijn de regerend wereldkampioenen en als eerste geplaatst in Tokio.

De 22-jarige Stam en tiener Schoon (19) maken in Tokio hun olympische debuut. Het tweetal plaatste zich voor Tokio vorige maand, door de Continental Cup Final in Scheveningen te winnen.