OKK'70 Heren 1 in de verdediging tegen Rowi Heren 1
OKK'70 Heren 1 in de verdediging tegen Rowi Heren 1 Muninn Media

OKK’70 Heren 1 wint voor de tiende keer op rij

29 november 2022 om 16:14 Volleybal

HARDINAXVELD-GIESSENDAM Afgelopen donderdagavond stond er voor de derde keer in zes dagen tijd weer een wedstrijd op het programma voor de koploper van de Derde Divisie A. Ditmaal om 21.00 uur in Etten-Leur tegen Rowi Heren 1. Deze tegenstander stond zevende op de ranglijst met wel een aantal wedstrijden minder dan de rest. Het was dus zaak om deze tegenstander zeker niet te onderschatten en ‘gewoon’ de volle buit mee terug te nemen naar Hardinxveld.

Rowi is een team met veel lange mannen die vooral hard kunnen slaan, maar bij het uitdelen van technische kwaliteiten zeker niet vooraan in de rij hebben gestaan. Coach Yann Speltincx wees de mannen er dan ook op dat de focus moest liggen op het juist zetten van de blokkering en de juiste verdedigingsposities aannemen.

In de eerste set schoten de heren uit de startblokken en bouwden direct een mooie voorsprong op. Echter kwam Rowi erachter dat het harde slaan niet het gewenste effect had, omdat die ballen via de blokkering van OKK’70 regelmatig weer op hun eigen voeten terecht kwamen. De thuisploeg ging dan ook meer tactische ballen spelen waar de Hardinxvelders in eerste instantie lastig grip op konden krijgen. Met rommelig spel, maar enorme vechtlust werd de eerste set gewonnen door de Hardinxvelders met 23-25.

In de tweede set was de positionering van de verdediging nog belangrijker door alle tactische ballen van de tegenstander. De aandachtspunten van de coach hielpen de mannen om een redelijke voorsprong op te bouwen van 4 punten. Dit werd tot het einde van de set volgehouden met een 21-25 eindstand in het voordeel van OKK’70.

De derde set was een kopie van de eerste twee sets. Nog steeds rommelig spel door de ‘technische hoogstandjes’ van de tegenstander, waar de scheidsrechters zich ook geen raad mee wisten. Ook deze set werd mede door de vechtlust en vertrouwen binnengehaald door de Hardinxveldse mannen met 21-25.

De vierde set begon heel stroef met gelijk een serviceserie van 3 punten tegen. Halverwege de set moest ook aanvoerder Martijn de Bruijn nog het veld geblesseerd verlaten. Ondanks deze tegenvaller pakte het team het weer goed op en liep zelfs in tot 2 punten achterstand bij een stand van 19-17. Helaas waren de scheidsrechters op dat moment al met hun hoofd bij de (waarschijnlijke zware) beoordeling van de aanwezige scheidsrechters beoordelaar, want vanaf dat moment maakten de scheidsrechters een aantal cruciale fouten achter elkaar. Mede hierdoor was helaas de kans verdwenen om de vierde set nog binnen te halen, eindstand 25-20 in het voordeel van Rowi.

Zaterdag staat om 18.00 uur in Sporthal De Dijk in Dordrecht de kwartfinale van de beker op het programma tegen VC Wik Groot-Ammers Heren 2. Omdat Michel nog niet kan spelen en Leon ook niet aanwezig kan zijn, is er een mystery spelverdeler opgetrommeld.