Volleybalvereniging OKK'70
Volleybalvereniging OKK'70 GerbenProductions

OKK’70 Heren 1 wint topper tegen Groot-Ammers

20 november 2023 om 13:06 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voor het eerste herenteam van OKK’70 stond vrijdagavond de topper tegen VC WIK Groot-Ammers op het programma. Nadat OKK’70 eerder dit seizoen concurrent Sliedrecht Sport al met een 3-1 overwinning opzij heeft gezet, moest deze avond de stijgende lijn worden doorgezet om ook de andere directe concurrent VC WIK Groot-Ammers te verslaan. Met de 3-1 overwinning heeft OKK’70 inmiddels een voorsprong van negen punten op Sliedrecht Sport en veertien punten op VC Wik Groot Ammers opgebouwd. Beide concurrenten hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Na acht wedstrijden beginnen de kwaliteitsverhoudingen in de competitie steeds beter zichtbaar te worden. VC Wik Groot-Ammers, Sliedrecht Sport en OKK’70 hebben al een gat van ten minste zeven punten geslagen naar de nummer vier Next Volley Dordrecht, waarbij laatstgenoemde ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld. In de eerste set werd er door beide partijen direct een hoog niveau neergezet. Met veel aanvalskracht en prachtige reddingen van beide teams werd het in volle getale aanwezige publiek op een heerlijk potje volleybal getrakteerd. Met goed blokkerend werk van OKK’70 werd de eerste set over de streep getrokken met een stand van 25-20.

FOUTEN

In de tweede set leek alles wat er mis kon gaan, mis te gaan aan Hardinxveldse zijde. De foutenlast was in alle opzichten veel te hoog. Met name passend en serverend werden er heel veel fouten gemaakt. Deze set ging dan ook met een ruime stand van 16-25 naar Groot-Ammers. Waar dit jonge team het vorig jaar nog niet altijd voor elkaar kreeg om de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken, hebben de heren dit seizoen al vaker laten zien dat hier grote stappen in gemaakt zijn. De derde set begon nog redelijk stroef, maar bij een 9-14 achterstand en Jonathan Heijting aan service, kwamen de heren helemaal terug. Uiteindelijk werd deze set overtuigend gewonnen met een stand van 25-19.

BLOKKERING

In de vierde set bleek wel dat de heren van OKK’70 de wedstrijd weer volledig naar zich toe hadden getrokken. Met de sterk serverende Martijn de Bruijn werd de aanval van VC Wik Groot-Ammers volledig ontregeld. Door het voorspelbare spel, was er voor OKK’70 genoeg tijd om de blokkering als een huis dicht te zetten. Met name Stijn Boogaard was blokkerend niet te stoppen en deze set werd onder luide aanmoedigingen van het publiek overweldigend gewonnen met een setstand van 25-13 (!).

Aanstaande zaterdag nemen de heren het om 16.30 in Dordrecht op tegen de nummer 4 in de competitie Next Volley Dordrecht. De voorsprong bedraagt op dit moment al 22 punten, maar de heren zullen er weer alles aan gaan doen om dit gat nog verder te vergroten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie