Jost van de Streek werd derde in Philippine
Jost van de Streek werd derde in Philippine Jan van Arckel

Brons voor Jan van Arckel-wielrenner Jost van de Streek

18 juli 2021 om 21:31 Wielrennen

H’VELD-G’DAM Diverse renners van Jan van Arckel reden dit weekend mee bij de nieuwelingen & junioren in Philippine, Rucphen en Tiel. Jost van de Streek  werd derde in Philippine.

Thijs Wemmers (Bleskensgraaf) en en Jost van de Streek (Ottoland) van Jan van Arckel koersten vrijdag in Phillippine. De ronde was 50 kilometer, inclusief een kasseistrook. Verschillende renners moesten lossen, maar Thijs en Jost koersten sterk. Vlak achter de nummers 1 en 2 kwam onze eigen Jost van de Streek over de finish, een mooie derde plek! Kort daarop finishte Thijs keurig in het peloton. Hij werd 20e. Beiden zeer sterk gekoerst.

KOPGROEP Zaterdag 17 juli, reden Jost van de Streek (Ottoland) , Thijs Wemmers (Bleskensgraaf) , Thom Verhoeks (Gorinchem) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) in Rucphen. Thijs ging er al snel met twee anderen vandoor. Jost maakte later met een andere renner de oversteek vanuit het peloton naar de kopgroep. Zij reden de rest van de koers met zijn vijven vooraan. Thom en Sem reden in het peloton. Sem probeerde de oversteek naar de kopgroep te maken. Dit lukte helaas niet. De finish van de kopgroep eindigde in een vierde plek voor Jost en een vijfde plek voor Thijs. In het peloton werd voor de eer gesprint. Sem finishte als negende en Thom werd 15e overall.

ACHTERSTAND Zondag 18 juli, reden Steijn Fles (Montfoort) en Jan van Heukelum (Hoornaar) het METEC Criterium in Tiel. Een grote groep renners stond aan de start. Na het startschot werd er gelijk volle bak gekoerst. Helaas kwam Jan niet goed ingeklikt en reed daarna gelijk op achterstand. Ook voor Steijn was het best pittig. Beide jongens hebben er hard voor geknokt, maar eindigden door bovenstaand achterin het peloton. Jan werd 62e, Steijn 63.

In Rucphen werden Thijs Wemmers en Jost van de Streek vierde en vijfde
advertentie
advertentie