Afbeelding
Jan de Bruin

Wielerronde Hardinxveld-Giessendam op Tweede Pinksteren; de polder is er klaar voor

24 mei 2023 om 07:36 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Sinds 2008 is de polder van Hardinxveld-Giessendam op Tweede Pinksterdag het toneel voor de felle strijd van opkomende wielertalent en regionale sporters. Ook dit jaar staat de prachtige polder op maandag 29 mei weer klaar voor een mooie wielerdag. Dat de ronde selectief is, bleek vorig jaar toen minder dan de helft van de gestarte renners de eindstreep wisten te halen. Wind en regen hielpen daaraan mee. Dit jaar hoopt de organisatie op een droge editie. 

,,Je kunt je hier in de polder niet verstoppen en dat is voor de jongens die koers willen maken mooi”, zo spreekt Jan Goedhart (76) over de ronde. Door zijn ruime ervaring in het rijden van wielerwedstrijden doelt hij op de wind die in de polder altijd voelbaar is. Daarnaast hebben de renners iedere ronde van 4,6 kilometer, te maken met 2 viaducten. ,,Die viaducten zijn het probleem niet, maar als ze het op de kant gooien, dan moet je erbij zijn. Wanneer dat gaat gebeuren? Dat is een kwestie van koerservaring.” En daar helpt Jan de renners van nu nog graag bij.

Dit jaar worden er vier wedstrijden gereden. Om 10.00 uur beginnen de Nieuwelingen (14/15 jarigen). Vervolgens starten de Junioren (16/17 jarigen) om 11.30 uur. Om 13.15 uur wordt de gelegenheid gegeven voor regiorenners met een Startlicentie om in contact te komen met de wielersport. De wielerdag wordt afgesloten door de Elite/Belofte-renners (18+). In een strijd van 100 km wordt bepaald wie er als sterkste uit de polder zal komen. De wedstrijden worden verreden in het kader van de Districtskampioenschappen Zuid-Holland.

REGIONALE RENNERS 

De regio krijgt steeds meer wedstrijdwielrenners en dat is ook te zien aan de startlijst van deze wielerdag. Zo rijden Rick Versloot (Nieuwelingen), Sam van Wijngaarden, Joris Peursem (beide Junior), Peter Visscher, Mijke de Groot, Patrick Kramer (Startlicentiehouders), Lennart van Houwelingen, Arjan van de Minkelis, Bart Buijk en Ronald van der Laar (Elite) een thuiswedstrijd.

De start/finish is zoals ieder jaar op het viaduct van de Zwijnskade en Spoorweg vanwaar een mooi uitzicht is over de wedstrijd door de prachtige polder van het dorp.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie