Vrij zicht belemmerd door toekomstige sporthal

16 mei 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De toekomstige bewoners van een aantal nieuw te bouwen woningen in Giessendam-West III weten niet wat straks hun uitzicht wordt: honderden meters vrij zicht óf een 14 meter hoge sporthal. De tijd dringt. Woordvoerder van de ‘Verenigde Bewoners Giessendam-West III’ Peter de Jong: ,,Toen wij vorig jaar de woningen kochten hadden wij volgens de situatietekening vrij uitzicht richting de Bellefleur. Als de plannen van de wethouder en de landschapsarchitect doorgaan hebben m’n buren en ik straks uitzicht op een 14 meter hoge muur. Wat een verschil. Kan het nog extremer?”

Door David J. Korevaar

De woordvoerder vervolgt vorige week woensdag zijn betoog tijdens de commissievergadering Grondgebiedzaken: ,,Wethouder De Jong zegt dat volgens het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan alles nog open is. Hij bericht ons dat het houden van een marge voor wat betreft maten en situering in bestemmingsplannen niet ongebruikelijk is. Zeker bij nog te realiseren nieuwbouw gebeurt dit vaak. De mogelijkheid bestaat dat de sporthal drie woningbreedtes richting het zuiden wordt gesitueerd. De hal komt aan twee zijden ‘in het water’ te staan. Het plan is om nog meer wateroppervlak te realiseren. Het aanzicht van de hal zou hierdoor beter worden. Het waterrijke karakter van de wijk is natuurlijk prachtig. Naast het verlies aan uitzicht raken we ook nog eens 51 parkeerplaatsen kwijt en zal het ten zuiden van de sporthal komende trapveld/sportveld aan oppervlakte moeten inleveren. Naast het verdwijnen van parkeerplaatsen zitten we in deze wijk toch al op een ruim tekort aan parkeerplaatsen.”

Collega Pieter de Vos vult aan: ,,Kijk, ook wij willen een sportaccommodatie, echter wij kijken naar de volledige buurt. We willen positief meedenken over invulling van de wijk, dat is immers ook in ons belang. Maar dat ons uitzicht straks wordt afgenomen gaat ons te ver.”

Benhard van Houwelingen (T@B) vraagt zich af hoe de communicatie tussen de wethouder en de Verenigde Bewoners is. Ali de Jong-Ambachtsheer (VVD) zegt grote zorg te hebben over het verlies aan parkeergelegenheid en hecht ook zeer aan goede communicatie met de bewoners.

Volgens wethouder De Jong is met name de stedenbouwkundige overweging reden tot verschuiving. Het mogelijk schrappen van een groot aantal parkeerplaatsen naast de sporthal heeft volgens hem alles te maken met het feit dat er geen tribune komt in de hal. Minder publiek heeft namelijk ook minder parkeerplaatsen nodig.

Met de bouw van het 2,1 miljoen euro kostende sportcomplex wordt 1 september begonnen. Alles is er immers op gericht de hal het schooljaar 2008-2009 operationeel te hebben.

advertentie
advertentie