‘Burgemeester, we zijn boos’

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Met een glas cola en een smartie-koek op schoot zitten de zes Hardinxveldse ‘ponyfreaks’ op de bank bij de burgemeester. Ze barsten direct los met hun vragen over het weiland. Hun verzorgpony’s moesten door de nieuwbouw in Giessendam West III noodgedwongen verhuizen naar een grasveld vlakbij de Merwebolder in Sliedrecht. En dat is veel te ver weg. ,,We weten dat er huizen moeten komen, maar dan moeten jullie dat niet op de weilanden doen, want er zijn al zo weinig weilanden.” Wethouder Sluimer en burgemeester Augusteijn haken hier direct op in. Ze leggen uit dat er in het Groene Hart niet gebouwd mag worden en dat dit de enige plek is waar de gemeente nog huizen kan bouwen. ,,Maar waarom moesten dan al die bomen weg. Dat vinden wij een triest gezicht,” probeert ‘opperhoofd’ Marit (12) als versterkend argument. Sluimer: ,,Ik kan moeilijk tegen de mensen zeggen ‘ga maar in een boom wonen’.”

Ponyclub zoekt land voor verzorgpony’s H’VELD-G’DAM - Ponyclub Het Hoefijzer laat zich niet met een kluitje in het riet sturen. Dit schrijven zes jonge leden in hun brief aan de burgemeester. Zij zijn boos op Augusteijn omdat het weiland, achterin de Schapedrift, waarin hun verzorgpony’s bivakkeerden omgeturnd wordt tot bouwterrein. Burgemeester Augusteijn en wethouder Sluimer nodigden de ponyclub daarom uit op het gemeentehuis.

De tienjarige Jan knikt. ,,Daarom willen wij vragen of jullie willen helpen om een nieuw stuk land te vinden voor onze verzorgpony’s.” Dit kunnen de bewindvoerders echter niet beloven. Wel willen ze een oproep doen in Het Kompas. ,,Misschien dat er een boer een stuk land beschikbaar wil stellen.” Niels (10) voegt daaraan toe dat het natuurlijk wel in Hardinxveld moet zijn.

Sliedrechter Wim van Sinttruye, eigenaar van de pony’s, vindt het initiatief van de kinderen goed. ,,Als zij een plekje kunnen vinden in Hardinxveld, voor een schappelijke prijs, dan ben ik bereid om de pony’s ergens anders te stallen.” Van Sinttruye is agrariër geweest en verzorgt nu enkele pony’s als hobby.

u Geïnteresseerde boeren kunnen zich melden bij Marit van de Kuil: 0184-618490.

advertentie
advertentie