HKC huldigt lid Gijs Heikoop

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

,,Heel indrukwekkend dat je op zo’n manier mag merken dat je gewaardeerd wordt’’, reageert Heikoop. ,,Ik had wel een bosje bloemen verwacht, maar zoveel hulde niet.’’ De trouwe clubman is bij alle 50 edities van de bazar betrokken geweest. Reden genoeg voor HKC hem te verrassen. ,,Ik wist echt van niets toen ik met een smoesje bij de bazar weggelokt werd.’’ Eenmaal thuisgekomen volgde hij de instructies op van zijn familie. Inmiddels had EMS zich verzameld op het parkeerterrein van Drijvershof. Vandaar vertrok de stoet naar het huis van Gijs, waar hij verbouwereerd met zijn vrouw Adrie in een open limousine stapte. Een rondrit door Boven-Hardinxveld onder muzikale begeleiding van EMS volgde. Het eindpunt was de kantine van HKC waar hij feestelijk werd ontvangen.

Motor achter bazar in het zonnetje gezet H’VELD-G’DAM - De HKC-bazar beleefde zaterdag zijn 50ste editie. De feestelijkheden bereikten een emotioneel hoogtepunt toen de stuwende motor achter de bazar, de 66-jarige Gijs Heikoop, in het zonnetje werd gezet. Gijs ontving diverse geschenken met als klap op de vuurpijl het erelidmaatschap van HKC. Ontroerd bedankte hij iedereen, maar in het bijzonder zijn eigen ‘harde kern’, de leden van de bazarcommissie.

Vervolgens werd Gijs toegesproken door wethouder Sluimer namens de gemeente, Cees Klop namens het HKC-bestuur en Cor Egas namens de Bazarcommissie, die allen zijn bevlogenheid benadrukten. Heikoop zelf deelt de eer graag. ,,Als de andere leden niet zo enthousiast waren geweest, was ik al lang gestopt.’’ Daar wil hij nu nog niet aan denken. ,,Ik ga gewoon door.’’ Na de toespraken werden herinneringen opgehaald aan de eerste editie in de “Oude School”, het Rad van Avontuur met levende prijzen, zoals konijnen en kippen en de toertjes door het dorp met de geluidswagen.

advertentie
advertentie