Vriendenschaar overrompeld door ontketende titelkandidaat

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Vriendenschaar werd in de beginfase volledig overtroefd door de thuisploeg, die raak bleef schieten en na acht minuten al met 6-0 voor stond. OVVO bleef in een hoog tempo spelen en zette met gevarieerd aanvalsspel Vriendenschaar onder druk. Elk foutje van de bloemenploeg werd onmiddellijk afgestraft. Door een zeer hoog schotpercentage van de ploeg uit Maarssen werden de Hardinxvelders in eerste helft naar een grote achterstand gespeeld, die bij rust was opgelopen naar 17-6.

MAARSSEN - Na nog geen anderhalveminuut keek Vriendenschaar zaterdag al tegen een 3-0 achterstand aan. Tegenstander OVVO had in de sfeervolle eigen sporthal in Maarssen slechts drie schoten nodig om Vriendenschaar duidelijk te maken dat het terecht meedoet in de strijd bovenin. De Hardinxvelders kregen de rest van de middag geen kans meer: 27-16.

Ook in de tweede helft bleef OVVO, dat goed werd gesteund door een grote schare fanatieke supporters, de korf gemakkelijk vinden. De Moster-formatie bleef ondanks de grote achterstand toch knokken voor een beter resultaat en voorkwam in het laatste kwart van de wedstrijd een afgang door beter te gaan schieten.

Arjan Gothelp maakte een kwartier voor tijd zijn debuut in Vriendenschaar 1 als vervanger voor de niet fitte Johan de Rover en ook Erik van Vught kwam als debutant nog in de ploeg voor Jesse van Brenk, die zich blesseerde nadat hij het mooiste doelpunt van de wedstrijd had gemaakt: een éénhandige rebound-intikker.

Door doelpunten van de Krista Kop en Mees v.d. Waal-Van Dijk werd de eindstand 27-16 en weet Vriendenschaar dat het dit seizoen zal moeten knokken voor lijfsbehoud.