Samenwerking kinder- en jeugdpsychiatrie

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-HG’DAM - De Grote Rivieren, circuit Kinderen en Jeugdigen in Dordrecht en Emergis Ithaka, kinder- en jeugdpsychiatrie in Zeeland gaan per 1 januari een samenwerkingsverband aan. Vorige week is de samenwerkingsovereenkomst in Dordrecht ondertekend.

Met het samenwerkingsverband willen de organisaties een aaneengesloten keten van zorg bieden aan kinderen en jeugdigen met een psychisch of psychiatrisch probleem. Bovendien richt de samenwerking zich op het opleiden van kinder- en jeugdpsychiaters voor de provincie Zeeland en het gezamenlijk uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en kennisuitwisseling en -overdracht.

De afgelopen twee jaar heeft De Grote Rivieren tijdelijke ondersteuning geboden aan Ithaka met het doel om de kinder- en jeugdpsychiatrie in Zeeland op een hoger platform te tillen. ,,Evaluatie heeft uitgewezen dat dit succesvol is verlopen: Ithaka heeft meer kinderen met psychische of psychiatrische problemen kunnen helpen, mede doordat met behulp van De Grote Rivieren het aanbod van kinderpsychiaters is toegenomen in Zeeland”, aldus een woordvoester.

advertentie
advertentie