Kerk na zegen in gebruik genomen

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Onder grote belangstelling werd vrijdagavond 14 december het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente 'Giessendam - Neder-Hardinxveld en Sliedrecht' in gebruik genomen. Dit vond plaats door middel van een eredienst, die geleid werd door de consulent, ds. C.M. Visser.

In zijn preek over Psalm 33 vers 22 (Uw goedheid Heere! zij over ons gelijk als wij op U hopen) haalde de predikant aan dat er tevergeefs gebouwd is, als de Heere er zijn zegen niet aan verbindt. Dominee Visser vervolgt: ,,Hij alleen moet de eer krijgen. Het is zijn goedertierenheid waar het om gaat bij de ingebruikneming van het kerkgebouw."

Vrijwel de gehele gemeente was aanwezig met genodigden en belangstellenden. Na afloop van de dienst werden de aanwezige toegesproken door wethouder T. Boerman, namens het college van b & w, door ds. L. Groenenberg, namens classis en synode, door de heer A. Ritmeester, namens alle vrijwilligers en tenslotte door diaken M. Vermeulen, die kerkenraad, kerkvoogdij en het bestuur van de stichting vermogensbeheer vertegenwoordigde.

In prediking en toespraken werd de hoop uitgesproken, dat 'het Woord' gepredikt en gehoord zou mogen worden in dit bedehuis.

advertentie
advertentie