Drie sterren voor Tiendwaert

6 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Twee jaar geleden kwam de inspectie voor het eerst langs bij verpleeghuis Tiendwaert. Toenmalig staatssecretaris Ross pleitte voor een sterrensysteem voor instellingen, vergelijkbaar met de Michelin-sterren voor restaurant. Speciaal opgeleide inspecteurs komen kijken, luisteren en proeven in de instellingen.

Jury: ‘Pareltje onder de verpleeghuizen’ H’VELD-G’DAM - Na een gedegen inspectie in het kader van “Gastvrijheidszorg met sterren” heeft het Hardinxveldse verpleeghuis Tiendwaert drie sterren toebedeeld gekregen, één meer dan de vorige test van twee jaar geleden. De lovende woorden van de cliëntenraad waren: ,,Er wordt goed geluisterd naar de bewoners en er is veel respect voor het individu. Er werken gemotiveerde medewerkers en er is veel aandacht voor de omgeving.” De inspecteur besloot zijn rapport met de conclusie: ‘Een pareltje onder de verpleeghuizen’.”

Met de bewoners van het verpleeghuis, de cliëntenraad en medewerkers vinden gesprekken plaats. De informatie van de bewoners en de cliëntenraad telt dubbel zo zwaar dan dat wat de medewerkers vertellen. ,,Juist om wie het gaat wordt het meest gehoord en zo hoort het”, aldus een gelukkige woordvoerder van Tiendwaert. ,,De maximale score is vier sterren. Die uitdaging gaan we aan voor volgende keer. Maar ook deze drie sterren, één meer dan de eerste keer, waren voor ons natuurlijk reden tot een feestje. Dat hebben we binnenhuis al uitgebreid gevierd met de bewoners en medewerkers. Ze konden een dergelijk schouderklopje best gebruiken.”

advertentie
advertentie