Drukke tijden voor de gemeente; veel projecten op komst

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Zolang over een punt nog geen definitief besluit is genomen blijft, vanzelfsprekend, zo’n onderwerp op de actiepuntenlijst staan. Het ene project is weliswaar omvangrijker en urgenter dan het ander maar alles heeft de nodige aandacht. Wat te denken van het Centrumplan, Wilgenzoom, Koningin Wilhelminaschool, Calvijnlocatie/gereformeerde kerk Buitendams, De Blauwe Zoom, Giessenschool/voormalige burgemeesterswoning, Tienmorgen-Noord, De Akker, MFA, Peulenplein, Kromme Gat, Frederikstraat, Wibautstraat, Merwede-/Lekstraat en Merwedelingelijn.

H’VELD-G’DAM - Het projectenlijstje van de commissie Grondgebiedzaken, is de laatste tijd behoorlijk lang. In Hardinxveld lopen op dit moment veel projecten of zitten ze eraan te komen. Tijdens de commissievergadering Grondgebiedzaken woensdag 26 november werd onder meer gesproken over een overstortdrempel voor het peilgebied West/Over ’t Spoor, nagaan afsluiting wandelpad Giessenzoom, verkeersveiligheid fietsroute omgeving Ekster en (on)mogelijkheid om bruggetjes aan de Parallelweg aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht. Het Kompas zet het actiepuntenlijstje op een rij.

Het Centrumplan bijvoorbeeld heeft nogal een impact op het dorpsgezicht. De kern van de gemeente gaat meer bestaan uit gebakken steen. De diepte in: parkeren onder De Giessenpoort. Ook realisatie van de Wilgenzoom is omvangrijk. Fabrieken verdwijnen, woningen ‘aan het water’ verrijzen. Nieuwbouw Koningin Wilhelminaschool is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Wel of geen combinatie met De Akker? Misschien een torenflat op locatie Koningin Wilhelminaschool?

Het Peulenplein, realisatie na 2015, zal vermoedelijk ook geheel op de schop gaan. Een combinatie van wonen en winkelen? Twee nieuwe stations, een wegomlegging en stille treinen voor de Merwedelingelijn: een impuls voor het openbaarvervoer.

Het Kromme Gat krijgt een grondige opknapbeurt. Hier wordt een bedrijfsverzamelgebouw in plaats van ketenopslag gerealiseerd. De Blauwe Zoom: ruimtelijk wonen, veel water en groen. Drukke tijden voor de verantwoordelijken.

advertentie
advertentie