IHC Merwede bouwt sleephopperzuiger

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - IHC Merwede heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een 30.000 m³ jumbo sleephopperzuiger voor de Belgische aannemer DEME (Dredging, Environmental and Marine Engineering N.V.). Het schip is gecontracteerd door IHC Dredgers B.V. en wordt gebouwd op de werf IHC Krimpen Shipyard in Krimpen aan den IJssel. De oplevering is gepland medio 2011.

Het schip heeft een relatief kleine diepgang van twaalf meter en een grote operationele inzetbaarheid. Voor de overige afmetingen van het schip zijn de principes toegepast die uitgewerkt werden in de reeks sleephopperzuigers die recentelijk voor DEME zijn gebouwd. Het schip is 168 meter lang en heeft een baggerdiepte van maximaal 56 meter.

Deze opdracht is het negentigste baggerschip dat door IHC Merwede voor DEME wordt gebouwd. Het 88ste schip, de 5.600 m³ sleephopperzuiger Artevelde, is op 19 december op de werf van IHC Beaver Dredgers in Sliedrecht te water gegaan.

De tewaterlating van het 89ste schip van het type sleephopperzuiger voor DEME is gepland eind december 2010 op de werf van VSH in Heusden. Ook deze opdrachten zijn door IHC Dredgers geboekt.

advertentie
advertentie