‘Wonen op recreatieparken voorbij’

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENLANDEN - Gemeente Giessenlanden gaat handhavend optreden tegen permanente bewoning van in elk geval 16 woningen op de recreatieparken De Giessenburg en Bilderhof. Dat is de uitkomst van een onderzoek.

Op de recreatieparken De Giessenburg en Bilderhof staan in totaal 96 recreatiewoningen waarvan 94 op grondgebied van Giessenlanden en twee op het grondgebied van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De eigenaren van de recreatiewoningen in Giessenlanden hebben in 2008 het verzoek gekregen aan te geven of zij de woningen recreatief of permanent bewonen.

In totaal reageerden de bewoners van 81 recreatiewoningen. De eigenaren van 67 woningen gaven aan de woning permanent te bewonen. 51 van deze woningen vallen onder het overgangsrecht of komen in aanmerking voor een persoonsgebonden ontheffing of gedoogbeschikking. Dat betekent dat de eigenaren van zestien van deze 67 woningen hun permanente bewoning moeten staken. Indien zij dat niet doen, zal de gemeente handhavend optreden. Dertien eigenaren reageerden niet op het verzoek van de gemeente om het inventarisatieformulier in te vullen. De bewoners van veertien recreatiewoningen gaven aan de woning alleen recreatief te gebruiken. In de komende periode gaat de gemeente na of de laatste twee groepen bewoners de woningen daadwerkelijk alleen recreatief gebruiken. Het aantal woningen dat in het handhavingstraject wordt meegenomen, kan hierdoor hoger worden dan nu bekend.

De bewoners van de zestien recreatiewoningen waartegen de gemeente optreedt, ontvangen in april 2009 een vooraanschrijving met het verzoek de permanente bewoning binnen zes maanden te staken. Als het permanent gebruik niet tijdig wordt gestaakt, kan een dwangsom worden opgelegd. De termijn waarbinnen de dwangsom daadwerkelijk wordt opgelegd is afhankelijk van de zienswijzen die worden ingediend.

advertentie
advertentie