Geen verveeld moment met de ANBO

Nieuws

H’VELD-G’DAM - Geen verveeld moment met behulp van de ANBO. De bond organiseert nogal wat activiteiten om de loze uurtjes door te komen. Een greep uit het aanbod.

Iedere maandagmiddag kunnen belangstellenden in competitieverband biljarten, op alle andere middagen kunnen zij de keu vrij ter hand nemen. Iedere dinsdagmiddag is een aantal dames creatief bezig met onder meer knippen, plakken, breien, borduren en kantklossen. Onder het genot van een kopje koffie kunnen nieuwsgierigen kennismaken met de andere leden. Iedere eerste dinsdag van de maand staat een grote bingo op het programma, de derde dinsdag van iedere maand wordt een kleine bingo gespeeld. Dinsdag 3 februari staat de eerste grote bingo van 2009 op de rol, in het verenigingsgebouw aan de Prins Hendrikstraat 26A. De aanvang is om 19.30 uur.

Op donderdagmiddag wordt jeu de boules gespeeld (foto). ,,Steeds meer leden hebben dit spel ontdekt. De instapcompetitie op donderdag draait goed. We hopen dat deze trend zich doorzet”, aldus het bestuur. Op woensdagmiddag staan de sjoelbakken klaar en kan er (in competitieverband) gesjoeld worden.

De vrijdagmiddag is gereserveerd voor het balspel koersbal. ,,Het spel laat zich op papier niet gemakkelijk uitleggen, maar komen en kijken betekent het spel begrijpen. Koersbal wordt gespeeld met ballen die uit balans zijn en met een boog een doel bereiken”, vertelt het bestuur.

EHBO-cursus

Het bestuur stelt tevens een aantal leden in de gelegenheid om een cursus verbandleer en reanimatie te volgen. Dit om op een verantwoorde manier eerste hulp te verlenen. Alle benodigde materialen zijn in het verenigingsgebouw aanwezig zoals poppen, AED, laptop en beamer.

De ANBO staat tevens sinds kort geregistreerd in een door de gemeente opgezette vrijwilligersvacaturebank. Kijk hiervoor op www.hardinxveld-giessendam.nl, kies vervolgens vrije tijd en daarna vrijwilligersvacaturebank. Klik vervolgens de vacature aan voor uitgebreide informatie.

De ANBO zoekt op korte termijn diverse medewerkers, in en buiten het bestuur. Iedereen van 50 jaar en ouder kan lid worden van de ANBO. Kijk voor uitgebreide informatie op www.anbo.nl Het verenigingsgebouw is geopend op elke werkdag van 13.00 tot 16.30 uur en bereikbaar onder telefoonnummer 611021.

advertentie
advertentie