‘Dorp houdt niet van blote borsten’

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Goijevaerts kreeg in een kleine jaar tijd twee keer een telefoontje: ,,Eén keer belde iemand met de tip dat de beelden in Rotterdam zouden zijn. Deze persoon zou een dag later terugbellen, maar ik heb daarna nooit meer iets van hem gehoord. Daarnaast kreeg ik de tip dat één van de beelden in een vijver in Boven-Hardinxveld zou staan, maar toen ik ging kijken bleek er niets aan de hand te zijn. Ik heb geen flauw idee waar de beelden nu zijn. Je kunt overal gaan zoeken, maar misschien zijn ze wel in het buitenland of omgesmolten tot iets anders en verkocht.”

Eigenaar moet bronzen vriendinnen missen H’VELD-G’DAM - Drie bronzen beelden van zeemeerminnen stonden tot 4 maart 2008 in de voortuin van Rivierdijk 188 in Boven-Hardinxveld. In de ochtend van 5 maart waren de beelden, met een totaalwaarde tussen de 10.000 en 15.000 euro opeens verdwenen. Niemand wist waar zij gebleven waren of hoe zij waren verdwenen. Eigenaar A. Goijevaerts deed een oproep in de krant en loofde 3000 euro uit voor de gouden tip. Die bleef echter uit. Hij moet zijn bronzen vriendinnen nog steeds missen.

Goijevaerts heeft nog een theorie. ,,Misschien vonden de mensen die de beelden uit mijn tuin haalden, deze gewoon niet mooi. Het waren zeemeerminnen met blote borsten. De mensen in dit dorp houden daar denk ik niet van. Het zou kunnen dat zij daarom mijn beelden hebben gestolen. Dat zou ik heel erg jammer vinden, want ik vind dat je de smaak van iemand anders moet respecteren. Ikzelf vond de beelden wel heel erg mooi en ik vind het heel erg dat ik mijn zeemeerminnen nooit meer terug gezien heb.”

Tijdens de diefstal van de beelden waren Goijvaerts en zijn buurman thuis. Beiden hebben niets gemerkt van de diefstal, terwijl het niet gemakkelijk moet zijn geweest om de beelden uit de tuin te halen. ,,Deze wogen namelijk zo’n 150 kilo per stuk en waren tussen de 1,80 en 2,00 meter hoog”, vertelt de bestolen Boven-Hardinxvelder. ,,Waarschijnlijk hebben zij de beelden met een kraantje uit de tuin gehaald en ze in een grote auto meegenomen.”

Goijvaerts deed na de diefstal meteen aangifte bij de politie. ,,Wij hebben naar aanleiding van de aangifte een buurtonderzoek gedaan. Hier is helaas niets uitgekomen. Ook hebben zich geen getuigen gemeld naar aanleiding van de oproep in de krant. De informatie die we nu hebben over de diefstal blijft beschikbaar, dus zodra we meer informatie krijgen over de diefstal gaan we verder met de zaak. We hopen nog steeds op reacties. De tuin is vanaf de dijk goed te zien, dus misschien is er wel iemand die iets gezien heeft. Maar op dit moment kunnen wij niet meer doen”, vertelt politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf

Inmiddels staat wel weer één nieuw bronzen beeld in de tuin van Rivierdijk 188, maar aan de grote bronzen beelden begint Goijvaerts niet meer. ,,Die staan hier niet veilig.”

uMensen die mogelijk iets gezien hebben van de diefstal kunnen zich nog steeds melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

advertentie
advertentie