Breuken, spellen en vooral ontspannen

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Anneleen en Maartje (foto) hebben zich gistermorgen op geheel eigen wijze voorbereid op hun eerste dag van de Cito-toets. Bepakt met wat lekkers van moeders fietsten ze samen naar school. ,,We hebben op de fiets heel hard gegild om van de zenuwen af te komen”, vertellen de meiden enigszins verlegen. Vlak na de eerste ‘Cito-ochtend’ was de opluchting duidelijk zichtbaar bij de leerlingen van basisschool De Zevenster in Hardinxveld-Giessendam.

Het zijn spannende dagen voor de leerlingen van groep acht. Van dinsdag tot en met donderdag worden de ochtenden gevuld met de Cito-toets. Op dinsdag stond Taal 1 en 2 en Rekenen op het programma. De elfjarige Anneleen vindt het moeilijk in te schatten hoe ze het er vanaf heeft gebracht.

,,Sommige vragen waren lastig, sommige juist heel makkelijk. Ik was best wel zenuwachtig, vooral de avond ervoor.” Haar twaalfjarige klasgenootje Maartje vult aan: ,,Ik had voor de toets nog niet echt het gevoel dat het nu echt begonnen is. Pas tijdens het maken van de toets kreeg ik dat gevoel.”

Dirk, die later brandweerman op een boot wil worden, heeft niet zo’n last gehad van zenuwen voor de eerste dag. ,,Ik heb maandag televisie gekeken en er niet aan gedacht.” Ook over het maken van de toets is de twaalfjarige nuchter. ,,Ik heb de toets lekker op m’n gemakje gemaakt en ik denk dat het wel goed komt.” Meester Drost sluit zich aan bij de laatste woorden van zijn leerling. ,,Ik weet zeker dat het goed komt. We zijn allemaal prima voorbereid en we maken van deze week gewoon een feest.” Nog een tip van de meester: ,,Het enige wat je kunt is je best doen.”

advertentie
advertentie