Verliefd op de jongen die zo lief lacht

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Verliefd zijn is in het begin vaak erg leuk en spannend, maar uiteindelijk wil je ook graag weten wat die ander van jou vindt. Een spannende, onzekere en verwarrende tijd breekt aan. Als de ander jou ook leuk vindt, ben je natuurlijk heel erg blij. Maar als de jongen of het meisje waar je zo verliefd op bent dat niet op jou is, kun je erg verdrietig worden.

Lezen over liefde, verliefd zijn en zoenen H’VELD-G’DAM - Het meisje uit je korfbalteam dat zo lief lacht, de jongen uit je klas die altijd leuke grappen maakt, de jongen van je bijbaantje die als jij er bent heel stoer doet. Of misschien wel het mooie meisje van televisie of de knappe jongen uit een band. Verliefd worden overkomt je zomaar. Als je verliefd bent, kun je bijna aan niets anders meer denken en ben je vaak een beetje afwezig. Aan de ene kant is verliefd zijn heel leuk; je voelt je vrolijk en blij. Maar verliefd zijn is ook verschrikkelijk eng en spannend. Want wat vindt die mooie jongen of dat lieve meisje van jou en is hij of zij ook gek op jou? Tijdens de Week van de Liefde (4 tot en met 13 februari) in de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam kom je komende week alles te weten of verliefd zijn en zijn er verschillende activiteiten rond het thema.

Door Marjanne Dijkstra

De Week van de Liefde is gericht op kinderen vanaf 4 jaar en wordt georganiseerd door het JIP, de bibliotheek en de GGD Zuid-Holland-Zuid. Voor verschillende leeftijdcategorieën worden activiteiten gehouden. Komende vrijdag om 16.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Lezen over De Liefde’ geopend in de bibliotheek aan de Pietersweer. Wie wilt lezen over vakantieliefdes, verliefd zijn of misschien wel hoe je moet zoenen, kan in de bieb terecht voor verschillende boeken. Ook heeft de bibliotheek bundels met gedichten, romantische films, informatieve boeken over liefde en seksualiteit en tijdschriften.

Vrijdagavond 6 februari is bij de SKEW locatie De Huibjesburcht een echte Valentijsdisco. Je hoort daar de laatste hits in romantische sferen. De disco begint om 19.00 uur, duurt tot 21.30 uur en is bedoeld voor jongens en meiden van 9 tot en met 12 jaar. Meiden vanaf 12 jaar kunnen dinsdagavond 10 februari vanaf 19.00 uur bij de SKEW locatie De Ducdalf terecht voor de cursus ‘Versierd worden met sieraden’. Je maakt tijdens die cursus je eigen unieke sieraden. In diezelfde De Ducdalf kunnen jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar in het Kids Kookcafé liefdeskoekjes bakken. Als je vragen hebt op seksueel vlak die je niet aan je ouders kunt of durft te stellen kun je vrijdagavond 13 februari vanaf 19.30 uur in De Ducdalf aanschuiven. Een medewerker van de GGD houdt daar dan een seksueel spreekuur en kan antwoord geven op je vragen. Het spreekuur is voor jongens en meiden vanaf 12 jaar.

Het programma met overige activiteiten die vanaf 4 februari worden gehouden in de Week van de Liefde vind je op www.kompashardinxveld-giessendam.nl. Daar kun je zien wat je allemaal kunt doen en waar dat plaatsvindt.

advertentie
advertentie