Totally Different moet biezen pakken

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het betreffende perceel in de polder achter de spoorlijn is volgens het bestemmingsplan bestemd voor akkerbouw, weidebouw, tuinbouw, kwekerij, veehouderij, pluimveehouderij en het behoud van de landschappelijke openheid. Het gebruik van het weiland voor recreatieve doeleinden, namelijk een meer dan incidenteel gebruik door een stichting voor sportieve prestaties, is strijdig met gebruiksvoorschriften. Dit past dus niet in het daar geldende bestemmingsplan, stelt de gemeente in een brief aan de stichting. Op de SGP na zijn alle politieke partijen voorstander van handhavend optreden. De stichting moet op zoek naar een andere locatie in het dorp. Jasper de Jong (SGP): „Ik stel voor alleen de opstallen te verwijderen.” Het weiland is inmiddels voorzien van doelen, bankjes, mobiel toilet, fietsenstalling, zeecontainer en een kleedruimte.

‘We kunnen dit niet langer tolereren’ H’VELD-G’DAM - De Stichting Totally Different moet op zoek naar een andere locatie voor haar voetbalwedstrijden. Al enige tijd wordt in een weiland op de hoek Polderweg-Spoorweg ‘illegaal’ gebruik gemaakt van dit agrarische perceel. Ook zouden geparkeerde auto’s van deelnemers en publiek voor overlast zorgen. De commissie Grondgebiedzaken wil nu ‘handhavend’ optreden.

Wethouder Cor de Jong: „De gemeente gaat niet op zoek naar een ander veld voor de voetballers. De stichting moet zelf de kar trekken. We kunnen deze situatie niet langer tolereren. Bij voortzetting van het illegale gebruik volgt een dwangsom. De stichting moet stoppen met het gebruik van het ‘voetbalveld’, trainingsveld en bijbehorende voorzieningen op het perceel.”

Verder valt in de brief te lezen dat het gebied in de gemeentelijke structuurvisie waarin de locatie is gelegen aangeduid is als agrarisch gebied met natuurwaden. Het is ook aangeduid als transformatiegebied en is volgens de visie van belang voor het ontwikkelen van een duurzaam watersysteem en een duurzame landschapsstructuur. Tot slot is op het perceel aan de Polderweg een voorkeursrecht ten gunste van de gemeente gevestigd.

Totally Different is een vereniging waar vloeken absoluut niet is toegestaan. De club heeft zich niet aangesloten bij de KNVB. Oprichter Peter van den Heuvel vertelt: ,,We zijn ooit begonnen met voetballen en hoopten dat de gemeente zou voorzien in een accommodatie, maar dat bleek niet zo te zijn. Na de nodige aanpassingen konden we op het betreffende weiland terecht en daar voetballen we nu vanaf 21 juni vorig jaar. Ik heb begrepen dat we weg moeten en dat is heel jammer. We voetballen van half november tot begin april in de sporthal in Boven-Hardinxveld, dus daar kunnen we nog even terecht. We moeten wel op zoek naar een nieuwe buitenaccommodatie, want de competitie loopt tot begin juli. Binnenkort hoop ik met de ambtenaar van sport en welzijn te kunnen praten over hoe, wat en wanneer. In het allerergste geval hebben honderd kinderen straks op zaterdag niets te doen.”

advertentie
advertentie