Trainingen voor kinderen met faalangst

27 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De cito-toets is achter de rug en veel kinderen hebben de keuze voor een nieuwe school al gemaakt. Het ene kind ziet zo’n school met een gezonde spanning tegemoet, maar er zijn ook kinderen, die zo’n verandering moeilijk vinden of zelfs angst voelen voor zo’n nieuwe stap. ’t Tussenstation in Giessenburg geeft faalangstreductie-trainingen en SOVA-trainingen voor kinderen en jongeren.

,,Steeds meer kinderen en jongeren hebben last van (faal)angst. Het is belangrijk dat kinderen preventieve strategieën ontwikkelen om angst en stress op kinder/ jongerenleeftijd aan te pakken. Ook is het leren omgaan met jezelf en anderen in deze complexe samenleving niet vanzelfsprekend. Net zoals taal en rekenen kan dit geleerd en geoefend worden . Belangrijk is daarbij het tot stand komen van een positief zelfbeeld en het ontdekken en waarderen van de eigen kwaliteiten", aldus een woordvoerster.

Bij 't Tussenstation kunnen belangstellenden terecht voor Hart Brein Leren, een werkwijze waarbij kinderen/ jongeren of volwassenen leren omgaan met stress. Meer informatie is te vinden- op: www.rt-tussenstation.nl of Marleen van Houwelingen, 0184-631270 of e-mail: info@rt-tussenstation.nl.

advertentie
advertentie