Basketbaldames verdiend langs koploper Jumpers

5 april 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met een flinke dosis inzet hebben de basketbaldames van River Trotters koploper Jumpers beentje gelicht. Door een ijzersterk laatste kwart werd een 62-56 zege geboekt.

River Trotters begon fel aan het duel tegen de koploper. Rianne Lock opende de score voor de Rabobank-formatie en via Fabienne Groeneweg en Rianne Viveen liep de thuisploeg uit naar een 5-0 voorsprong. Vanaf de vijfde minuut wisten beide ploegen de basket over en weer te vinden en kwam Jumpers langszij. De uitspelende ploeg was toch iets scherper in de afronding en Sarah Mourik, een oude bekende van River Trotters, bepaalde de eindstand van het eerste kwart in het voordeel van haar team: 12-18.

De ploeg uit Den Haag startte het tweede kwart sterk en al gauw keek River Trotters tegen een achterstand van tien punten aan. In de tweede fase van het kwart kwam de thuisploeg erug tot 25-27, maar door enkele scores in de laatste seconden liep het verschil toch nog op tot zeven punten aan de rust: 25-32.

Halverwege het derde kwart stond een 35-41 stand op het bord. Jumpers was feller en de Hardinxveldse dames hadden weer moeite in de aanval. Al snel was het verschil weer tien punten en ging Karin Groeneveld tot overmaat van ramp door haar enkel. Pas in de negende minuut wist River Trotters weer te scoren. Fabienne Groeneweg en Laura Davids hielden de schade beperkt: 41-46.

Een kleine achterstand en nog één kwart te gaan, het was erop of eronder voor River Trotters. Diede Vreeswijk kwam meteen goed uit de startblokken. Jumpers maakte fouten en de Hardinxveldse vrije worpen troffen doel. Karin Groeneveld scoorde in de vierde minuut de gelijkmaker: 50-50. Daarna was het duidelijk dat de Rabobank-dames deze pot erg graag wilden winnen. Zowel aanvallend als verdedigend had het team de zaken goed op orde. Met nog één minuut te spelen stond River Trotters acht punten voor. De thuisploeg hield het hoofd koel en kwam verdiend als winnaar uit strijd: 62-56.

Scores: Laura Davids 15, Rianne Viveen 15, Diede Vreeswijk 10, Fabienne Groeneweg 9, Lenneke Bouwmeester 5, Karin Groeneveld 4 en Rianne Lock 4 punten.