Joshua de Stigter en Wesley de Haas naar NK turnen

Nieuws

H'VELD-G'DAM - De turners Joshua de Stigter en Wesley de Haas hebben in Sittard een ticket voor het NK weten te bemachtigen.

In de categorie instap tien kwamen Joshua de Stigter, Werner de Kuiper en Rens de Ruiter uit voor OKK. Alle jongens deden hun uiterste best en turnden een hele goede wedstrijd. De Stigter turnde zijn beste wedstrijd ooit en werd hiermee achtste. Hierdoor plaatste hij zich direct voor het NK. De andere jongens kwamen net iets te kort.

In de categorie pupil acht kwamen Mark van Belzen en Niek Folkerts uit voor OKK. Ook zij turnden een nette wedstrijd, maar de tegenstand was erg groot. Van Belzen behaalde een tiende plaats, net niet genoeg voor directe plaatsing. Hij kan tijdens de play-off wedstrijd alsnog een kaartje verdienen door bij de eerste vier zien te komen. Voor Folkerts hield het op in Sittard.

Ook Wesley de Haas plaatste zich voor de halve finale, maar dan bij de benjamins. Hij had een superdag; op de sprong behaalde hij liefst 19.75 punten. Ook op voltige deed hij het goed. Ondanks de grote tegenstand, 48 deelnemers, lukte het hem bij de eerste acht te eindigen. Met zijn zevende plaats wist hij zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap turnen.

advertentie