Grond wordt stuk duurder

Nieuws

Wie een vierkante meter grond wil kopen dat wordt aangemerkt als grond voor woningbouw mét bebouwingsmogelijkheden voor ‘overige woningen’, is het duurst uit. Per vierkante meter moet dan 391 euro worden betaald. Ook huren van een stukje grond wordt duurder; mensen die een stukje grond willen huren dat voor commercieel doeleind is en geen bebouwingsmogelijkheden heeft gaan 11,63 per vierkante meter betalen.

Marktprijs betalen voor ‘snippergroen’ H’VELD-G’DAM - Wie in het bezit is van een zogenoemd stukje ‘snippergroen’ in Hardinxveld-Giessendam moet daar veel meer voor gaan betalen. De gemeente heeft nieuwe regels opgesteld voor de kopers en huurders van de stukjes groen. De nieuwe regelgeving moet tevens oneigenlijk gebruik en illegale situaties tegengaan. In totaal zijn in de gemeente zo’n honderd van dit soort stukken snippergroen en reststroken en maandag werden de bezitters en huurders daarvan voorgelicht in het Hervormd Centrum.

De aanwezigen hadden vragen te over. Of de enorme stijging niet kwam door hoge administratiekosten van de gemeente bijvoorbeeld? ,,Dat schrikt veel mensen af en ze geven hun stuk groen terug. Dan zit de gemeente opgezadeld met al die restjes groen. Jullie moeten dat dan onderhouden en dat kost ook veel geld. Kan ik het niet meteen voor tien jaar huren, dat scheelt kosten”, aldus een grondbezitter. Wethouder Cor de Jong meende dat de nieuwe prijzen slechts zijn gekoppeld aan marktprijzen voor grond. ,,Onderhouden jullie het zo mooi als wij?”, vroeg een ander. De Jong meende van niet. Alle bezitters van een stuk groen worden uiterlijk voor 1 juli benaderd en hebben een maand de tijd om op het aanbod van de gemeente in te gaan. Meer weten? Kijk op www.hardinxveld-giessendam.nl onder het kopje ‘beleid’.

advertentie