LTC De Merwede ongenaakbaar

Nieuws

H'VELD-G'DAM - De tennissers van LTC De Merwede hebben hun tweede plaats op de ranglijst met verve verdedigd. De Hardinxveldse jonkies lieten tegenstander De Doordraaiers volstrekt kansloos: 6-0.

Marco Egas en Emiel Drinkwaard gaven voorrang aan de studie en werden deze wedstrijd vervangen door Jan Bakker en Jan Stronks. Laatstgenoemde speelde samen met Jeroen Egas de eerste partij. Ze moesten even aan elkaar wennnen, maar hadden snel het ritme gevonden en met solide spel werden de tegenstanders eenvoudig verslagen. De setcijfers 3-6 en 1-6 spraken boekdelen. Jan Bakker speelde met Tim Stronks de tweede partij van de dag. Ook zij moesten even aan elkaar wennen, maar gaven hun tegenstander ook geen schijn van kans. Opnieuw werd in een tweesetter de winst binnengehaald.

Toen was het weer tijd voor jeugdig elan. De pas 16-jarige Jeroen Egas ging de eerste single van de dag spelen. Zijn oudere tegenstander kreeg alle hoeken van de baan te zien. Egas gunde zijn tegenstander slechts drie games en met de klinkende setcijfers 2-6 en 1-6 werd de stand in de wedstrijd op 0-3 gebracht.

Bakker moest de vierde partij spelen. De eerste set ging gelijk op en één break van Bakker was genoeg voor de winst in de eerste set: 4-6. De tweede set was nog spannender. Opnieuw ging het duel gelijk op, maar Bakker kreeg last van een blessure. De tweede set draaide uit op een tiebreak. Bakker wist dat hij bij verlies van de tweede set op zou moeten geven en gaf daarom nog één keer gas. Hij kreeg een setpoint tegen, wist dat weg te werken en sloeg toe op zijn eerste matchpoint. Met 6-7 won Bakker de tweede set. Na deze spannende partij volgde een eenvoudige winst van Jan Stronks met tweemaal 6-1.

De laatste partij van de dag werd gespeeld door Tim Stronks en opnieuw volgde een gelijkopgaande strijd. De eerste set werd gewonnen door Stronks met 5-7. De tweede set werd gewonnen door de speler van De Doordraaiers met dezelfde cijfers. In de derde set deed Stronks er een schepje bovenop. Bij zijn tegenstander was de pijp leeg. Zonder gameverlies werd de derde set gewonnen door Stronks: 0-6. Daarmee werd de wedstrijd zonder puntverlies afgesloten.

advertentie