Leerlingen De Driemaster maken kaart van culturele schatten

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op OBS De Driemaster vindt donderdag 28 mei de afsluiting plaats van De Ontdekking, het provinciale project waarin scholen voor primair onderwijs samenwerken met culturele instellingen in hun gemeente. De Driemaster reikt die dag de culturele kaart van de gemeente Hardinxveld-Giessendam uit aan burgemeester Maria Wiebosch-Steeman of wethouder Teun Sluimer èn aan alle andere scholen in Hardinxveld-Giessendam.

De culturele kaart die deze Ontdekkingsschool heeft gemaakt, is een verzameling van culturele bronnen in de omgeving, die door de De Driemaster zijn ontdekt. Vormgegeven op een prachtige kaart, delen alle scholen in deze informatie, die de leerlingen de komende jaren zal stimuleren om op ontdekkingstocht te gaan naar de culturele schatten van Hardinxveld-Giessendam.

Aan het begin van deze ontdekkingsreis zagen de leerlingen van beide locaties op maandag 11 mei een aflevering van ‘Tussen kunst en kids’, gespeeld door leerkrachten van de locaties. In de weken daarna vonden excursies plaats waarbij leerlingen cultuur en erfgoed in de omgeving van hun school ontdekten. Groep één en twee maakten een wandeling langs beeldhouwwerken in het dorp. Groep drie en vier gingen naar Museum De Koperen Knop waar de leerlingen kennismaakten met de griendcultuur. Groep vijf en zes bezochten molens en groep zeven en acht gingen staalconstructie kijken bij IHC De Merwede.

Kunstenares Marijke Bongers begeleidt het hele project op school samen met docent handvaardigheid Inge van Houwelingen. Workshops pentekenen en fotografie zijn gegeven. De leerlingen zijn drie weken met kunst bezig. Dit is te volgen op www.kunstopdedriemaster.blogspot.com

De Ontdekking is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Kunstgebouw, Erfgoedhuis en Probiblio.

advertentie
advertentie