Vriendenschaar boekt belangrijke overwinning

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na een serie van nederlagen tegen de topploegen in de overgangsklasse B zijn de korfballers van Vriendenschaar de serie tegen concurrenten in degradatiestrijd goed begonnen. In Eindhoven werd met 10-19 gewonnen van Rust Roest.

De mostertbrigade wist dat het erop of eronder was in de warme weersomstandigheden en had zich goed voorbereid. Dat bleek direct uit het scherpe verdedigen waarmee de Hardinxvelders de toon voor de wedstrijd probeerden te zetten. Het eerste kwartier ging het spel gelijk op wat resulteerde in een 3-3 tussenstand. Vanaf dat moment leek de bloemenploeg de spanning van zich af te schudden. De aanvallen werden veelzijdiger van opzet. De uitstekend spelende Wendy Koorevaar zorgde met twee doelpunten voor het eerste gaatje (3-5). Vriendenschaar voerde het tempo op en scoorde in het laatste kwartier nog vijfmaal. Met een ruststand van 3-10 gingen de ploegen de kleedkamer in. In de tweede helft liet Vriendenschaar verdedigend de teugels wat vieren waardoor het verschil tussen de ploegen niet veel groter werd. De Hardinxvelders hadden aanvallend wat pech met uitdraaiende ballen uit de korf, maar wisten rustig het nodige spel op de mat te leggen. Routinier Johan de Rover wist in de tweede helft weer twee van zijn gevreesde korte kansen te scoren waardoor de ploeg over het dreigende dode punt heen stapte. De 10-19 eindstand was meer dan verdiend. De strijd tegen degradatie is inmiddels zeer spannend. De laatste twee ploegen degraderen in de competitie die uit veertien wedstrijden bestaat. Rust Roest is definitief gedegradeerd.

Zaterdag 30 mei speelt Vriendenschaar thuis om 15.30 tegen de Meeuwen. Zaterdag 6 juni spelen de groenhemden de laatste wedstrijd, thuis tegen DOS Kampen.