Wielerronde wederom in polder

Nieuws

De organisatie ligt deze dag in handen van de Stichting Wielerevenementen, onder leiding van Jan Goedhart. Als actief wielrenner weet hij dat de renners hier graag aan de start verschijnen. ,,Een ronde met mooie wegen en twee klimmetjes die het kaf van het koren scheiden. Als op Pinkstermaandag wind staat, valt alles in groepen uiteen en doen renners er alles aan om voorin te blijven. Een mooi schouwspel om vanaf één van de viaducten te bekijken.”

Lokale toppers doen gooi naar de prijzen H’VELD-G’DAM - De 42ste wielerronde van Hardinxveld-Giessendam wordt maandag 1 juni wederom verreden in het buitengebied van het dorp. De finish ligt op de Spoorweg waar de renners iedere vijf kilometer zullen passeren. In de ronde treffen ze twee ‘klimmetjes’ aan. Toeschouwers kunnen de renners op de viaducten van de Betuweroute volgen.

Vorig jaar werd het centrum van Hardinxveld verruild voor het buitengebied. De wielerronde was niet langer te combineren met de bouwactiviteiten in de Troelstrastraat en Thorbeckestraat. In het ochtendprogramma komen de jongeren aan bod. Om 10.00 uur starten de nieuwelingen (40 kilometer) met daarin de Hardinxvelders Kevin Bode, Bart Buijk, Dennis Eikelenboom en Erik Kramer. Om 11.15 uur gaan de junioren van start (70 kilometer). Hierin rijdt Corne Muilwijk een thuiswedstrijd. ’s Middags wordt gestart met de Vrouwen Elite en Vrouwen B. Geen plaatselijke favorieten. Wel starten acht rensters van de ploeg van Van Moorsel. Of zij de wedstrijd naar hun hand kunnen zetten is nog maar de vraag.

De laatste wedstrijd is die van de Elite en Beloftenrenners. Zij starten hun wedstrijd om 15.00 uur voor 100 kilometer. Harm Buyk en Stefan Kramer gaan hierbij in hun thuisdorp om de titel strijden. De verwachting is dat de renners rond de klok van 17.15 uur finishen.

De toegang is gratis.

advertentie