Turners OKK gaan voor de medailles op NK turnen

29 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Het is een prestatie wat deze heren hebben bereikt. Wij zijn ongeveer de enige club zonder turnhal en moeten het dus met minder oefensituaties en trainingsmogelijkheden stellen.” Turnvereniging OKK kijkt reikhalzend uit naar één van de hoogtepunten in de clubhistorie: de deelname van zeven jongens aan het NK Turnen tweede divisie in Zwijndrecht.

Nog niet eerder sinds de invoering van het divisiesysteem, enkele jaren geleden, stonden zoveel turners van OKK in een landelijke finale. De turners zijn zeker niet kansloos voor een medaille in de meerkamp of een medaille in de toestelfinale. De grootste kanshebber onder de heren is Art van Houwelingen, die zich als eerste voor de finale wist te plaatsen. Mark van Belzen wist zich via de play-offs te kwalificeren voor de finale in zijn divisie, Joshua de Stigter en Wesley de Haas zijn als zevende geplaatst, Sander Heikoop als zesde, Guido Goedhart als vierde en Bart de Ruiter is als derde geplaatst.

De jongens trainen driemaal per week onder leiding van trainers Erik en Richard van Noordenne en de assistent-trainers Bert de Rover en Marien Amersfoort. In totaal trainen deze turners gemiddeld ongeveer tien uur per week. De groei van de Hardinveldse herenafdeling turnen, zowel in niveau als in aantal turnende jongens, dateert overigens al van voor de successen van Yuri van Gelder. Al enkele jaren weten turners van OKK de landelijke finales te bereiken en daar zelfs medailles te winnen.

OKK schaart zich op dit NK tussen deelnemende verenigingen uit het gehele land, die bijna allemaal de beschikking hebben over een permanent ingerichte trainingsaccommodatie. Hoofdtrainer Erik van Noordenne: ,,Het is een prestatie wat deze heren hebben bereikt. Wij zijn ongeveer de enige club zonder turnhal en moeten het dus met minder oefensituaties en trainingsmogelijkheden stellen”.

Momenteel trainen de oudste jongens ook één keer per week bij O&O Zwijndrecht, waar ze wel deze faciliteiten hebben. Mede hierdoor is hun niveau de laatste jaren enorm gegroeid. OKK is bezig met plannen voor verbouwing van het eigen gebouw aan de Rijnstraat, volgens bestuurslid turnen Arjan Heijblom een enorm vooruitzicht voor alle turntrainers binnen OKK. ,,De turnsport is de laatste jaren enorm ontwikkeld, er worden steeds meer moeilijke elementen gevraagd in wedstrijdoefeningen. Het trainen van elementen als dubbelsalto’s vraagt om goede faciliteiten en vaardige trainers. Dat laatste hebben we, dat eerste willen we verbeteren.”

advertentie
advertentie