Stralende gezichten tijdens scootmobielcursus

Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vrijdag, een stralend mooie dag. Een voor een druppelen de deelnemers van de Scootmobielcursus de Drijvershof in Boven-Hardinxveld binnen. Vandaag is de derde en laatste dag van de cursus. Een cursus voor iedere scootmobieler om veilig mobiel te blijven. ,,Ik neem de bochten te ruim, goed dat ik het weet."

Deze dag staat in het teken van de praktijk. Na een bakje koffie krijgen de deelnemers een aantal dia’s met vragen voorgeschoteld. Best pittig, want voor scootmobielers gelden toch weer andere regels als voor automobilisten of fietsers. De deelnemers zijn verdeeld in drie groepen. Terwijl de ene groep het parcours rijdt, wordt bij de deelnemers van groep twee de ogen en oren getest. Goed zicht en goed gehoor is belangrijk in het verkeer. Opticien Van Dis uit Hardinxveld-Giessendam verzorgt de test en heeft voor iedere deelnemer een presentje meegenomen.

De derde groep is bezig met de praktijkrit. Samen met een begeleider rijden de deelnemers een route. Er is aandacht voor de moeilijke punten en obstakels. Aan het einde van de rit evalueren deelnemer en begeleider samen. ,,Ik neem de bochten te ruim”, zegt een van de deelnemers. ,,Goed dat ik het weet, nu kan ik daar tenminste op letten”. Een andere deelneemster komt samen met haar begeleider aangereden. Ze stralen alle twee. ,,Het ging zo goed en mevrouw zit pas voor het eerst op een scootmobiel.”

Rond 16.00 uur zijn alle deelnemers klaar. Wethouder Sluimer (Zorg en Welzijn) reikt aan iedere deelnemer een certificaat uit. Hij wijst op het belang van een veilige verkeersdeelname en wenst de deelnemers dit ook toe. Trots gaan de deelnemers naar huis. ,,Het was een leuke, leerzame middag en nog gezellig ook.”

De scootmobielcursus is een initiatief van de Werkgroep Ouderen van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Veilig Verkeer Nederland, Gemeente Hardinxveld-Giessendam en de IGO,servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg. De IGO bedankt Opticien van Dis, Rijwielhandel Gert Slob en Firma Doove voor de medewerking.

advertentie