Wim Kalis clubkampioen Denk en Zet

14 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Twintig spelers verschenen nog achter de borden in de laatste interne competitieronde van damvereniging Denk en Zet. De meeste aandacht ging uit naar het duel tussen Wim Kalis en Peter de Hek. Het lange en boeiende flankduel eindigde uiteindelijk in remise, waarna Kalis de felicitaties voor de clubtitel in ontvangst kon nemen. De Hek kan met zijn tweede plaats ook terugzien op een geslaagd seizoen.

Wim Verschoor moest minimaal remise spelen tegen Ad de Hek om de derde positie niet aan zijn tegenstander te verliezen. In het middenspel kwam hij onder druk te staan, maar met enkele vereenvoudigende ruilen kom hij naar de gewenste remise afwikkelen. Peter van Noordennen stelde zijn vijfde plaats veilig door een puntendeling tegen Eef Stam.

Interessant was ook de partij tussen Piet Trapman en Wim Huisman. Trapman moest winnen om nog een plekje te stijgen. Dat leek hem te lukken, zeker toen hij in het eindspel schijfwinst afdwong. Huisman offerde echter doodleuk nog een stuk voor een doorbraak naar dam. De oude vos had het allemaal goed berekend en tien zetten later was het remise.

De Verkaikjes kenden een voorspoedige avond. Vader Piet sloeg combinatief toe tegen Dries de Hek en zoon Niek overtroefde Henk Sterk met ragfijn positioneel spel. Gebrek aan wedstrijdritme leek nieuwkomer Cor de Jong tegen Aart Romeijn fataal te worden. Hij raakte verzeild in een zeer nadelig eindspel maar ontsnapte miraculeus met een punt. Gertjan van Herwaarden damde zich tegen Wim Buijk naar de winst met een principieel doorgevoerde opsluitingvariant. Een zege kon ook worden genoteerd door Ton van Houwelingen, die Fien de Jager langzaam maar zeker naar achteren drukte. Arie Bakker had ook moeten winnen. Tegen Jan van Wijngaarden had hij twee punten voor het oprapen, maar na drie uur dammen vond hij het welletjes en reikte hij zijn opponent de remisehand.

advertentie
advertentie