UPC-Nederland neemt het programmaraadsadvies geheel over

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - UPC-Nederland neemt het programmaraadsadvies geheel over en voert dit per 1 juli in. ,,In de eerste plaats betekent dit dat er na een jaar weer gekeken kan worden naar TV5-Monde. Deze Franstalige zender werd door UPC vorig jaar van het kabelnet gehaald vanwege een zakelijk geschil met de aanbieder. De raad heeft zich er sterk voor gemaakt deze zender weer terug te krijgen op het netwerk. In ieder geval zijn we ingenomen met het feit dat UPC het basisadvies integraal overneemt. Dat zegt mij dat zelfs de netwerkbeheerder van mening is dat het advies evenwichtig, veelzijdig en dus goed is. Daar zijn we erg blij mee", aldus voorzitter van de programmaraad Zuid Holland Zuid, Ad van Dongen.

In Zuid-Holland-Zuid neemt de migrantenzender radio Sunrise (het Surinaams/Hindoestaans kanaal uit de stal van Amigo, Masalsa en radio SRS) de plaats in van CAZ!. CAZ! werd eerder dit jaar teruggetrokken en is niet meer beschikbaar in het analoge pakket. Doordat radio Bem Bem gestopt is, kwam een tweede plaats in het advies vrij en konden de radiozenders zijn radio 6 en VRT-2 in het advies worden opgenomen.

Voor een overzicht van het integrale advies van de Programmaraad ZHZ kunt u terecht op ww.prgzhz.nl. Ook kunt u op deze website kennis nemen van de samenstelling en werkwijze van de Programmaraad Zuid-Holland Zuid en de motivering van het radio- en televisieadvies.

UPC publiceert eerst na 1 juli de wijzigingen op haar website en geeft dan ook de frequenties door waarop de zender te ontvangen zijn.

advertentie
advertentie