Bezoeker jongerenavond Giessenlanden wint Wii

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De jongerenavonden in de gemeente Giessenlanden zijn een groot succes. In elk dorp van de gemeente heeft inmiddels een bijeenkomst plaatsgevonden. Maar liefst 180 jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben deze avond bezocht en maakten hiermee direct kans op een Nintendo Wii. Wethouder Wout de Jong overhandigde dinsdag deze spelcomputer aan de gelukkige Marco Vink uit Hoornaar.

Veel jongeren hebben op de jongerenavond vertelt wat zij goed en minder goed vinden in hun dorp. De gemeente verzamelt alle meningen, ideeën en vragen en gaat hiermee aan de slag. Met als doel: ervoor zorgen dat de dorpen nog leuker worden om in te wonen, spelen en sporten. De hoge opkomst geeft al aan dat de jongeren in Giessenlanden begaan zijn met hun dorp. Door op deze laagdrempelige manier met de jeugd in gesprek te gaan, heeft de gemeente inzicht gekregen in wat er bij hen speelt en leeft.

Jongeren willen bijvoorbeeld regelmatig een soosavond in het dorpshuis of een extra speelgelegenheid. Maar ook overlast door hondenpoep en verkeer dat te hard rijdt, waren veel besproken onderwerpen. De inbreng van de jongeren is waardevol voor de nieuwe jeugdnota die eind 2009 klaar zal zijn. Waar mogelijk worden de ideeën van de jongeren in het jeugdbeleid verwerkt en op korte of langere termijn zelfs gerealiseerd.

advertentie
advertentie