Het BeBook, een nieuwe manier van lezen

26 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het BeBook is een draagbare eBook-reader waarmee digitale teksten kunnen worden gelezen. Belangstellenden kunnen zoveel boeken en documenten meenemen als zij maar willen, op een apparaat dat even klein en licht is als een gewoon boek.

Het BeBook werkt met E-paper en E-ink, waardoor het apparaat zelfs in fel zonlicht kan worden gelezen. Bovendien is hierdoor het energieverbruik laag: met een batterij die drie uur is opgeladen kan 7000 keer een pagina worden omgeslagen. Alleen bij het omslaan van de pagina wordt energie verbruikt. Het BeBook heeft een intern geheugen van 512 MB, wat staat voor wel 1.000 boeken. Bovendien is het geheugen nog verder uit te breiden met een memorycard. Een groot voordeel van het BeBook is dat de lettergrootte naar wens aan te passen is. Hierdoor is het BeBook zeer geschikt voor slechtzienden.

Het BeBook leest alle bekende bestandsformaten, zoals .doc, .txt, .pdf, .jpg, .htm en .rtf bestanden. Het heeft een 6-inch scherm en wordt geleverd inclusief USB-kabel, oortelefoon en standaard leren etui. De afmetingen zijn 184 mm (lengte) x 120 mm (breedte) x 10 mm (dikte) en het weegt slechts 220 gram inclusief de batterij. Het BeBook kost € 298.

eBooks voor op het BeBook zijn te downloaden via www.blz.nl. Het BeBook is nu verkrijgbaar bij de Blz.-boekhandel of via www.blz.nl. Meer info op www.blz.nl of bij Blz.-boekhandel de Wingerd in Hardinxveld-Giessendam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie