Alzheimercafé in Gorinchem

21 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas verzorgen dinsdagavond 11 augustus gezamenlijk een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg, op het terrein van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

,,De veranderingen binnen de AWBZ, het groeiende aantal mensen met dementie door de 'dubbele' vergrijzing, de mogelijkheid om eerder vast te stellen of sprake is van dementie maken dat ook de zorg voor de mens met dementie weer onder de loep moet worden genomen. Op deze avond vragen wij een ieder om mee te denken hoe de zorg voor de patiënt en de ondersteuning voor de omstanders kan worden verbeterd", aldus een woordvoerster.

De informatiestand van Alzheimer Nederland is iedere bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Meer informatie over dementie: Alzheimer-telefoon 030-6567511 of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl.

Voor informatie, voorlichting, lezingen: Alzheimer Afdeling Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Irma C. van Milt-Bethlehem 078-6180289 - miltbeth@hetnet.nl.

advertentie
advertentie