Zigeunerinnen blijken verklede mannen

31 juli 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Historische Vereniging heeft helaas geen enkele reactie gehad op de foto van de drie zigeunerinnen. ,,Toen ik de foto nog eens goed bekeek, bleken het toch drie verklede mannen te zijn. Wie weet zet dit gegeven de lezers op het goede spoor. Als we niet precies weten wat deze foto inhoudt is het voor de Historische Vereniging niet de moeite om in het archief op te nemen", aldus Jany Dubbeldam van de vereniging.

Zij rekent erop dat deze klassenfoto meer reacties oplevert. ,,Op de foto zien we de eerste klas van school IV (school Tukker) in 1946. Het is de bedoeling dat deze foto gebruikt gaat worden in een nog uit te geven boekje. Daarom zouden we graag een complete lijst van namen hebben van de leerlingen die er op staan. Enkele namen zijn reeds bekend. Graag zo veel mogelijk reacties."

Reacties graag naar de Historische Vereniging. P/a A. Dubbeldam - van der Waal van Dijk, Buitendams 134, 3371 BN Hardinxveld-Giessendam. Telefoonnummer: 0184-613938. E-mail: jany@dubbeldam.nl.

advertentie
advertentie