Vriendenschaar verliest maar behoudt koppositie

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD - Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Vriendenschaar (Hardinxveld) de uitwedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten. Na drie overwinningen op rij incasseerde de mostertbrigade van Evert Houtriet haar eerste nederlaag (15-10). Vriendenschaar gaat naar vier wedstrijden aan kop en heeft evenveel punten als Excelsior en De Meeuwen.

Vriendenschaar startte goed aan de wedstrijd en kwam direct op voorsprong dankzij een doelpunt van Bert Verspuij. Daarna was het echter De Meeuwen dat de dienst uitmaakte. Binnen enkele minuten liep de ploeg uit Putten uit naar een 4-1 voorsprong. Vriendenschaar kon de gehele wedstrijd niet de scherpte en gedrevenheid opbrengen van de voorgaande drie wedstrijden. Met rust preikte een 8-4 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft kwam Vriendenschaar direct op 8-5 en leken er mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Door slap verdedigen aan de zijde van de bloemenploeg scoorde De Meeuwen echter direct weer 9-5 en 10-5. Ook het inbrengen van Tjeerd Putters en Corné Kraaijeveld was vanaf dat moment niet meer afdoende om de ophanden zijnde nederlaag af te wenden. Het lukte Vriendenschaar om vanaf deze fase in de wedstrijd mee te scoren met de Puttense formatie. De Meeuwen lukte het om in deze fase diverse strafworpen te forceren. De einduitslag van 15-10 in het voordeel van De Meeuwen was meer dan terecht. Aanstaande zaterdag 3 oktober speelt Vriendenschaar thuis om 15.30 uur aan de Sluisweg tegen Antliopen uit Leusden.