Minder verkeersongevallen in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

28 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het aantal verkeersongevallen is de afgelopen jaren gedaald van 1527 in 2002 naar 1019 in 2008. Dezelfde trend is ook waarneembaar onder het aantal ziekenhuisgewonden en doden op de regionale wegen. In 2002 waren er 79 zware gewonden, in 2008 waren dit er nog 44. Dit blijkt uit de veiligheidsmonitor van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden die in de regio is gehouden.

De regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voldoet met deze dalende trend aan de door het ministerie van Verkeer & Waterstaat gestelde doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers in 2010 te reduceren.

Ondanks de dalende trend geeft RPV bestuurlijk voorzitter Erik Jonker van de gemeente Graafstroom aan dat bepaalde aandachtsgebieden blijven vragen om een actieve benadering vanuit de RPV Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Onder de doelgroepen ouderen en voetgangers is bijvoorbeeld deze positieve trend niet of minder waarneembaar en voor verkeersdeelnemers blijft verkeerseducatie een randvoorwaarde voor een veilige deelname aan het verkeer.

Daarom blijft de RPV zich de komende jaren inzetten om de verkeersveiligheid in de regio te verbeteren. Hierbij wordt regionaal samengewerkt in de werkgroepen schoolgaande jeugd, bestuurders en senioren. De werkgroepen organiseren allerlei verkeersveiligheidsactiviteiten binnen kinderdagverblijven, basisscholen en voortgezet onderwijs, evenementen en ouderenzorg. Voor het voortgezet onderwijs is er een gloednieuw educatief programma: Totally Traffic.

advertentie
advertentie