'Afvalinzameling Arkel beter en veiliger'

29 september 2009 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Gemeente Giessenlanden en de GGNZ willen, in samenwerking met het WMO-platform, de bereikbaarheid van vuilcontainers en de toegankelijkheid van trottoirs tijdens de afvalinzameling in Arkel verbeteren. Dat is de uitkomst van een rit op de vuilnisauto (zijlader) met Johan Gijsen, chef buitendienst van de GGNZ, Ronald Verduijn van het WMO-platform en wethouder Berend Buddingh’. Door aanwezig te zijn bij een deel van de reguliere afvalinzameling in Arkel konden zij zich een goed beeld vormen van de belangrijkste pijnpunten.

Tijdens de rit werd duidelijk dat diverse plaatsen in Arkel moeilijk bereikbaar zijn voor vuilnisauto’s. Dit komt onder andere door verkeerd geparkeerde auto’s en onzorgvuldig geplaatste containers. Ook staat op een aantal plaatsen bomen of groenhagen. Hierdoor wordt juiste plaatsing van containers soms moeilijker. Daarnaast is er overlast voor voetgangers. Ronald Verduijn, van WMO-platform: ,,In Arkel zijn diverse plaatsen waar voetgangers van het trottoir af moeten stappen om hun route te kunnen vervolgen. Dit kan leiden tot onveilige situaties, met name voor kinderen en ouderen die slecht te been zijn. Sommige problemen zijn waarschijnlijk eenvoudig op te lossen en voor andere zaken zal meer tijd nodig zijn. Ik ben in elk geval blij dat de gemeente en GGNZ willen meedenken over mogelijke oplossingen.”

GGNZ en gemeente gaan de komende tijd, in samenwerking met het WMO-platform, na hoe de afvalinzameling beter en veiliger kan verlopen. Hiervoor zullen de gemeente en de GGNZ actie ondernemen, maar ook van inwoners wordt medewerking gevraagd. Door goed te parkeren en containers zorgvuldig te plaatsen, kunnen al veel problemen worden opgelost. Via de website van de gemeente worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Inwoners in andere dorpen in Giessenlanden die problemen ervaren tijdens de afvalinzameling kunnen hun opmerkingen doorgeven aan de gemeente, via Meldpunt Openbare Ruimte op www.giessenlanden.nl of door contact op te nemen met Anneke Venderbos: 0183-583838.

advertentie
advertentie